Válassza az Oldal lehetőséget

  • Debrecen időjárása
    Felhős
    26°C
     

Még egy hétig lehet jelentkezni pótfelvételire

Még egy hétig lehet jelentkezni pótfelvételire

A jelentkezésnek két módja lehetséges, elektronikusan, az e-felvételin keresztül vagy a jelentkezési lap kitöltésével és postára adásával. A www.felvi.hu-n tájékozódhatnak pontosan az érintettek.

Az Educatio ügyfélszolgálatán és az Oktatási Hivatal ügyfélszolgálatán és a pótfelvételi-képzéseket meghirdető felsőoktatási intézményekben beszerezhető a pótfelvételi-eljárásra készült jelentkezési lap. A korábbi felsőoktatási felvételi eljárások jelentkezési lapjai nem használhatók a jelentkezéshez. A kitöltött jelentkezési laphoz csatolni kell mindazokat a bizonyítvány- és oklevélmásolatokat, igazolásokat, amelyeket a felsőoktatási intézmények a Felsőoktatási felvételi tájékoztató – 2011. szeptemberben induló képzések című kiadvány érettségizetteknek, illetve diplomásoknak szóló köteteiben a jelentkezés elbírálásához, pontszámításhoz szükséges dokumentumként megjelöltek, ezek a portál Egyetemek, főiskolák menüpontjában is fellelhetők.

Az elektronikusan jelentkezőknek a kitöltés után ki kell nyomtatniuk a hitelesítő adatlapot, majd azt aláírva postázniuk kell, a legkésőbb augusztus 11-ig. Hitelesíteni az Ügyfélkapun keresztül is lehet, ez esetben nincs szükség a hitelesítő adatlap visszaküldésére. A kitöltött, aláírt jelentkezési lapot, az e-jelentkezők esetében a hitelesítő adatlapot és – ha azt nem a felületen töltik fel – a dokumentummásolatokat az alábbi címre kell benyújtani: Oktatási Hivatal, 1443 Budapest, Pf. 220. A pótfelvételi-jelentkezés határideje augusztus 9. A pótfelvételi eljárás ponthatárait augusztus 29-én állapítják meg, akkor dől el, ki került be az általa megjelölt képzésre.

Azokon a költségtérítéses képzéseken, amelyeket már a 2011. évi általános felsőoktatási felvételi eljárásban is meghirdettek, a pótfelvételi-ponthatár nem lehet alacsonyabb a július 21-én meghatározottnál. Ha az adott képzés eddig nem indult költségtérítéses finanszírozási formában, a ponthatár akkor sem lehet alacsonyabb a jogszabályi minimumnál – alapképzési szakok, egységes, osztatlan képzések esetén 200 pontnál, felsőfokú szakképzés esetén 140 pontnál.

A pótfelvételire való jelentkezés ötezer forintba kerül, melyet a pótfelvételi jelentkezési laphoz tartozó csekken vagy banki átutalással lehet befizetni.

(MTI)

 

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook