Mihály Kata negyedik ob-érmét szerezte

Hiába a kiegyensúlyozott mezőny, a Békessy válogatott vívója ezúttal is a dobogón végzett. Az elmúlt hétvégén rendezték meg Budapesten, a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban az országos bajnokságot, valamint a Magyar Vívás Napját. Rengetegen gyűltek össze az ob-ra, a hatalmas mezőny az első nap után a harmadára csökkent, 32-en maradtak csak.

A viadalon természetesen a Békessy Béla Vívó Klub növendékei is képviseltették magukat. Mihály Kata egészen a dobogó harmadik fokáig menetelt a párbajtőrözők között, Fedor Tamara a 24. helyen végzett, Kálmán Gyöngyvér a 32., Pártos Zsófia a 67., Kálmán Zille a 89. lett. Csapatban is pástra léptek a lányok, a Mihály, Fedor, Pártos és Kálmán Gyöngyvér összetételű formáció a nyolcadik legjobb lett.

A mezőny kiegyensúlyozottságát mutatja, hogy az elmúlt 5 évben 5 különböző vívó lett a bajnok, de ennek ellenére Kata negyedjére is felállhatott a dobogóra, ami elképesztő teljesítmény. 2014-ben ezüstöt, 2015-ben aranyat, míg 2016-ban bronzot szerzett, ráadásul 2016-ban csapatban is a harmadik lett.

A férfi párbajtőrözők között is volt indulónk egyéniben, Ványi Levente a 128. pozícióban zárt. Ványi csapatban is elindult, Makray Bencével, Serra Solttal és Serra Bendegúzzal kiegészülve a 11. helyen végeztek.

Két címvédés történt egyébként a vívók országos bajnokságának egyéni versenyeiben: férfi tőrben Dósa Dániel, női kardban pedig Pusztai Liza ismételte meg tavalyi sikerét. Férfi kardban Szilágyi Áron, férfi párbajtőrben Nagy Dávid, női párbajtőrben Muhari Eszter, női tőrben Kreiss Fanni nyert. A hazai bajnokságon először fordult elő, hogy vitatott helyzeteknél video visszajátszást alkalmaztak.

(Fotó: Facebook)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom