Select Page

  • Debrecen időjárása
    napos
    28°C
     

Mészáros Lőrinc cége megint 236 millió forintos tendert nyert

Mészáros Lőrinc cége megint 236 millió forintos tendert nyert

A 28 százalékban az Osztrák Köztársaság tulajdonában álló GYSEV Zrt. írta ki májusban a pályázatot. A Mészáros-féle R-Kord Kft. és konzorziumi partnere a kapuvári és a mosonszolnoki vasútállomásokon dolgozik majd – írta a Hír24.

Az 1997-ben megalapított R-Kord Építőipari Kft.-t 2013-ban vette át Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, milliárdos vállalkozó, Orbán Viktor barátja. A honalpon a cégről ez olvasható:

„Az R-KORD Kft. jelenlegi fő tevékenysége út-, vasút- és mélyépítés; vasútépítéssel összefüggő biztosító- és távközlő berendezések, valamint vasúti felsővezeték építése, karbantartása, tervezése, engedélyeztetése; nemzetközi- és belföldi szállítás.” E weboldal szerint az R-Kord megrendelői közé tartozott az elmúlt években többek között a MÁV Zrt, a MOL Rt, és a BKV Zrt, is. A cég évek óta milliárdos forgalmat bonyolít le.

Érdekes még az ügy kapcsán, hogy a pályázaton nyertes másik céget, a FEHÉRVILL-ÁM Kft-t kisvállalkozásként minősítették, pedig ez a cég az OPTEN cégadatbázis szerint tavaly egymilliárd forint feletti árbevétellel bírt.

 

 

(Forrás: Hir24)

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook