Ne ajándékozz élő állatot! – Nyuszistop az E-pet díszállat-kereskedésben

A nyuszik védelme érdekében a húsvéti időszakban a szokásosnál is szigorúbban értékesítünk nyuszikat!
Csak komplett felszereléssel, minimum 100 cm-es ketrec vásárlása esetén adunk nyuszit, amennyiben a vásárlót kellően felkészültnek ítéljük meg a kisállat tartására!
Az eladás jogát fenntartjuk! Megkérünk mindenkit, hogy más forrásból se ajándékozzon kisállatot!
Kérjük, ha egyetértesz velünk, akkor egy megosztással segítsd a munkánkat!” –olvasható egyedülálló kezdeményezésük Facebook-oldalukon.

Sok helyen olvashatjuk húsvét előtt, hogy milyen felelőtlenség élő nyuszit venni a gyereknek. Azt azonban kevesen tudják, mi történik a kis házi kedvenccel, ha nem készülünk fel minden szempontból az ünnepek utáni kisállat-tartásra.

Az E-pet díszállat-kereskedés szakemberével, Kreszán Fruzsinával beszélgettünk.

–        Mit szoktatok tanácsolni azoknak, akik nyuszit szeretnének ajándékozni húsvét alkalmából? Bérházban tarthatóak ezek a kisállatok?

Elsősorban nem azzal van baj, ha valaki bérházba viszi a nyuszit, ugyanis ott is lehet neki biztosítani megfelelő körülményeket. A probléma általában azzal van, hogy a vásárlók nincsenek tájékoztatva rendesen arról, hogy milyen is egy nyuszi természete.

  • Gyakran azt gondoljuk, a nyuszi helye a ketrecben van.

Ez nem így van. Nagy tér kell neki, ha csak a ketrecben van bezárva állandóan, akkor kaparja azt, rágja, rángatja. Ebből következik, hogy ki kell őt néha engedni, ami viszont azzal jár, hogy megrághatja a vezetékeket, a konyhabútort, ajtófélfát. Amikor valaki ezt nem tudja, majd a harmadik ketrecben töltött nap után a nyuszi elkezd zajolni, hogy neki nem elég a napi 20 perces simizés.

  • Mi történik általában húsvét után?

Itt kezdődik a probléma. Ilyenkor jön nekünk a telefon, hogy hát ezt ők nem gondolták, meg a gyerek már amúgy se foglalkozik vele annyit. Mit tudnának csinálni? Nem tudnánk bevinni hozzátok? A ketreccel együtt visszavinnénk. És hasonló kérdések, kérések. Másik eset, ha egyből meghirdetik jofogas.hu-n vagy Facebookon, aztán akár ingyen elviszi valaki, aki kitudja hogyan, hol fogja tartani és mit tesz vele, ha már neki sem újdonság.

Remélhetőleg sok szülőhöz eljut majd a kezdeményezésünk, és más alternatívát találnak majd, arra, hogy mivel lepjék meg gyerekeiket az ünnepekre.

https://www.facebook.com/epetdiszallat/

 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom