Négylábú pénzügyőr buktatta le Ártándnál a csempészeket

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Ártándnál három román kisbuszban megközelítőleg hatmillió forint értékű adózatlan vízipipadohányt találtak.

A pénzügyőrök három, Romániából Angliába tartó kisbuszt ellenőriztek három különböző időpontban egy este alatt.

Az egyik esetben röntgenberendezéssel átvilágították a járművet és kiderült, hogy a buszban lévő két táskában 50 kilogramm vízipipadohányt rejtettek el.

Egy másik kisbuszt Rudival, a cigaretta- és kábítószer-kereső kutyával vizsgáltak át a pénzügyőrök, aki a csomagok között szintén 50 kilogramm dohányt szagolt ki.

A harmadik kisbuszt a pénzügyőrök megállították és a csomagok között 25 kilogramm, Egyesült Arab Emírségekből származó vízipipadohányt találtak.

A sofőrök a dohánytermékek származását egyik esetben sem tudták igazolni. Elmondásuk szerint a csomagokat Romániában tették a buszba és megbízásból vitték volna Angliába.

A NAV munkatársai a megközelítőleg hatmillió forint értékű adózatlan vízipipadohányt lefoglalták, és költségvetési csalás miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

(Nemzeti Adó- és Vámhivatal)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom