Select Page

  • Debrecen időjárása
    Felhős
    6°C
     

Papp László: 2018 Debrecen számára a léptékváltás éve

Papp László: 2018 Debrecen számára a léptékváltás éve

Fotó: Miskolczi János, Kiss Annamarie

Olyan költségvetési évet kezdünk meg hamarosan – folytatta –, amelynek megtervezésénél kiemelt jelentőséggel bírt az a szempont, hogy a fejlődés a város minden részében érzékelhető legyen. Az új költségvetésnek köszönhetően eljött az idő arra, hogy kézzelfogható legyen az az Új Főnix Tervben megjelenő városfejlesztési törekvés, amely az egységes fejlődést biztosítja.

Az a célunk, hogy a város különböző részein új városi alközpontokat hozzunk létre, ezáltal olyan szolgáltatásokat vigyünk az új városrészi központokba, amelyek érzékelhető életminőségbeli változásokat, felértékelődő városi környezetet eredményeznek ezen új központoknak köszönhetően. 2017-ben elkezdtük az Új Főnix Terv végrehajtását, amely folyamat idén az előző évinél lényegesen intenzívebb lesz.

A város történetében ez az év lesz az, amikor minden eddiginél több, azaz több mint 100 fejlesztés zajlik majd egyidejűleg. Folytatjuk a bölcsődék, óvodák, iskolák felújítását, a közlekedésfejlesztési programot a csomópontok átépítésével. Kiemelten kezeljük 2018-ban a kertségi útépítéseket, két városrészben indítunk csapadékvíz elvezetési programot, új piac épül a Tócóskertben, elkezdődik a nemzetközi iskola és a Nagyerdő fejlesztési program részeként az új strandfürdő építése – tette hozzá a polgármester.

A 2017-es számok is impozánsak voltak, de soha ekkora mérlegfőösszeggel (87,48 Mrd Ft) nem terveztünk még városi költségvetést, soha ekkora beruházási főösszeg (36,8 Mrd Ft) nem állt még rendelkezésre, beleértve a Kertségi Fejlesztési Programot (36,8 Mrd Ft) is, és városüzemeltetésre is többet fordítunk (2,6 Mrd Ft), mint tavaly, annak érdekében, hogy szebb és tisztább legyen Debrecen – emelte ki Papp László. Mindezen fejlesztéseket úgy valósítjuk meg, hogy közben működésünk stabil és biztonságos.

A költségvetést jelentős tartalékkal terveztük meg. Az önkormányzat hivatalában, intézményeiben és cégeiben dolgozók stabil körülmények között tervezhetik az évet. A város működéséhez tartozó valamennyi ágazat nagyobb forrásból gazdálkodhat 2018-ban, mint tavaly. Sőt az előző évek tendenciáját folytatva béremelésre is sor kerül 2018-ban. A költségvetésről 2018. február 22-én szavaz a városi közgyűlés – hangsúlyozta Papp László polgármester.

– Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata –

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook