Select Page

  • Debrecen időjárása
    napos
    29°C
     

Rászorulókon segített az Igazgyöngy Alapítvány

Rászorulókon segített az Igazgyöngy Alapítvány

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület és a Syngenta Kft. negyedik alkalommal hirdette meg az Élelmiszerlavina programot, amelynek keretében összesen huszonhét önkormányzat és civil szervezet kapott támogatást. A program lényege, hogy a Syngenta által felajánlott több millió forint értékű vetőmagból a résztvevők helyben zöldségeket termeltek, az előállított élelmiszert pedig odaadták a környéken élő hátrányos helyzetűeknek.

Az Élelmiszerlavina keretében idén 45 család vett részt a programban, amelyet a berettyóújfalui Igazgyöngy Alapítvány Toldon valósított meg. A magas munkanélküliséggel, mélyszegénységgel sújtott település lakóinak az önfenntartás is meghaladja a lehetőségeit, hangsúlyozta Ritók Nóra, az Igazgyöngy Alapítvány vezetője.

Így minden segítség elkél ebben a térségben. Ki kell emelnem, hogy a közös munkában mindenki önkéntesen vett részt, így a rászorulók maguk is aktív szerepet kapnak abban, hogy Told élhetőbb település legyen.

A felajánlás keretében burgonyát, paradicsomot, hagymát, paprikát, uborkát és cukkinit termeltek a program résztvevői részben saját kertjükben, részben pedig az Alapítvány egy hektáros közösségi kertjében. Az összesen több tonnányi termény kisebb részét közösségi főzéseken használták fel, a többit szétosztották a résztvevő családok között.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook