Select Page

  • Debrecen időjárása
    napos
    28°C
     

Rehabilitációs Szolgáltatások fejlesztése az Észak-alföldi régióban

Rehabilitációs Szolgáltatások fejlesztése az Észak-alföldi régióban

Megvalósult a Kenézy Gyula Kórház és Rendelőintézet önerőt nem igénylő, 100 százalékban támogatott „Rehabilitációs Szolgáltatások fejlesztése az Észak-alföldi régióban” című ÉAOP 4.1.2/C-11-2012-0001 azonosító jelű projekt keretében a Gyermekrehabilitáció épületének (4027 Debrecen, Ibolya u. 24. Hrsz: 20157) rekonstrukciója, mint projektelem, melynek köszönhetően, 287.555.366 Forint vissza nem térítendő támogatást fordíthatott az épület felújítására, valamint a projekthez
kapcsolódó szolgáltatások igénybe vételére.


A projektelem megvalósításával olyan fő szakmai célok valósultak meg, mint a célcsoport igényeinek megfelelő szintű szolgáltatások kialakítása, ezen belül azon kora és újszülöttek korai kezelése, akik egészségkárosodásuk miatt megkésett fejlődési üteműek, a veleszületett fejlődési rendellenességek (elsősorban neurológiai és mozgásszervi károsodással vagy halmozott sérüléssel járók) korai kezelése és állapotuknak megfelelő ellátása a gyermek és serdülő korban, valamint a szerzett megbetegedések közül főként mozgásszervi betegségek miatt beutalt gyermek és serdülőpopuláció ellátása. A projekt megvalósításával szintén elérhetővé válik az intézeti munka hatékonyságának javításával a jelenlegi kapacitás fenntartása, növelése; a dolgozók munkakörülményeinek javítása; és a protokollnak megfelelő betegcsoportok ellátásának regionális szintre történő kiterjesztése.


A gyermekrehabilitáció járóbeteg-szakellátás orvosi rendelései, a pszichológiai és pszichiátriai rendelések, a mozgásterápiák, a fizioterápiák 2014. június 02. napjától visszakerültek a felújított gyermekrehabilitáció épületébe a 4027 Debrecen, Ibolya u. 24. szám alá. A projektelem keretén belül megtörtént az épülettömb tetőszerkezetének felújítása; homlokzati és belső nyílászárók, burkolatok cseréje; 1 db ergoterápiás szoba, egyéni foglalkoztató és csoportos terápiás helyiségek kialakítása: teljes légkondicionálás, épületgépészeti és elektromos felújítás valósult meg az épületben; a gyengeáramú rendszerek modernizálása (tűzjelző rendszer, külső és belső kamera és riasztórendszer); komplex akadálymentesítés; speciális közlekedési eszköz, kerékpár, elektromos kerekesszék tároló kialakítása; betegtájékoztató információs tábla elhelyezése. A fejlesztéssel érintett épület bruttó összterülete: 1723 m2.


A projektelem megvalósítási ideje: 2013. szeptember 30. – 2014. május 31.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook