Rengeteg munkát adott a katasztrófavédőknek a kedd Hajdú-Biharban

Egy személygépkocsi utastere kapott lángra tegnap délelőtt Hajdúhadházon. Görbeházán, a Jókai utcában kedden délben száz négyzetméteres lakóház húsz négyzetméteres kazánházában a szén-monoxid riasztó jelzett.

Nyírábrányban, a Rákóczi utcában egy hatvannégy négyzetméteres házhoz épített kazánházban a kémény korom izzott, ezért a nyíradonyi hivatásos és a nyírábrányi önkéntes tűzoltók a helyszínre vonultak. Az izzó részeket kéziszerszámok segítségével távolították el a tűzoltók.

Egy személygépkocsi utastere kapott lángra tegnap délelőtt Hajdúhadházon, a Dr. Földi János utcában. A tűzoltók kiérkezése előtt a helyszínen tartózkodó emberek a lángokat porral oltó készülékkel eloltották és a jármű áramtalanítását elvégezték. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók az utómunkálatokat végezték el egy vízsugárral. Az autóban egy ember utazott ő nem sérült meg. A tűz során nagyobb anyagi kár keletkezett.

Debrecenben, a Ruyter utcában egy húsz méter magas fa három méteres ága lehasadt a közúti forgalmat veszélyeztette. Tegnap délelőtt a debreceni hivatásos tűzoltókat riasztották a helyszínre, akik kihúzós létrán át motoros láncfűrésszel a veszélyes faágat eltávolították, ezzel a veszélyhelyzetet megszüntették.

Görbeházán, a Jókai utcában kedden délben száz négyzetméteres lakóház húsz négyzetméteres kazánházában a szén-monoxid riasztó jelzett. Az ott tartózkodó tulajdonos a gázkazánt kikapcsolta és kiszellőztette a helyiséget. Kis idő múlva újra indította a kazánt, de a szén-monoxid riasztó ismételten jelzett. A helyszínre a hajdúnánási hivatásos tűzoltók vonultak, akik légzőkészülékben reprodukálták a kazánházat. Három mérést végeztek, mely során szén-monoxid jelenlétét mutatták ki a levegőben. A gázszolgálató a fűtőberendezést kizárta a rendszerből, a mentőszolgálat pedig elszállított három embert kivizsgálásra. A kórház későbbi információ szerint nem szenvedtek szén-monoxid mérgezést.

Kedden délután háromszáz négyzetméteren foltokban az avar égett Hajdúhadházon, a Zöldfa utca és a 4-es számú főút közti szabad területen. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.

Százhúsz négyzetméteres családi ház kéményében a korom izzott tegnap délután Fülöpön, az Arany János utcában. A nyíradonyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítésével eltávolították a lerakodott kormot. A ház továbbra is fűthető maradt.

– Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság –

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom