Sikeres volt a DE UniFit nyíltnapja

Teltházas órák, különleges sportok, speciális vizsgálatok – nagy sikerrel zárult kedden a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézete és az UniFit közös nyílt napja a Nagyerdei Stadion fitnesztermében.

Főként egyetemi hallgatók, de dolgozók is szép számmal részt vettek az ingyenes programokon. A fallabda játékok mellett piloxing, aerobic, deep work, spinning és TRX várta a mozogni vágyó egyetemi polgárokat.

– A rendezvénnyel az volt a célunk, hogy a Debreceni Egyetem tudományos háttérének bevonásával bemutassuk az intézmény által kínált széleskörű sportolási lehetőségek egy szeletét, amiket a helyszínen végzett vizsgálatok és mérések segítettek – tájékoztatott Pöszmet Tibor, a DE Sportiroda vezetője.

A délutáni edzéslehetőségek mellett Cardiowise mérést és testösszetétel vizsgálatot is végeztek a Sporttudományi Koordinációs Intézet és az UniFit munkatársai.

– Speciális Cardiowise eszközökkel mértük fel a jelentkezők állóképességét, majd személyre szabott tanácsokat adtunk az ideális cardio-edzésekhez. Az ügyféltérben pedig testösszetétel vizsgálatokon vehettek részt az érdeklődők, akik így megismerhették a szervezetük testzsírszázalékát, testizomtömegét, a testükben lévő víz mennyiségét, a csonttömegüket – sorolta Balogh Tamás, az UniFit vezetője.

Aki kérte, annak azt is kiszámolták a szakemberek, hogy melyik metabolikus korban jár. Ez alapján az érdeklődők megtudhatták, hogy szervezetük hány éves ember testének felel meg.

Forrás DE Sajtóiroda

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom