Select Page

  • Debrecen időjárása
    napos
    16°C
     

Több évtizede a zene bűvöletében

Több évtizede a zene bűvöletében

Fotó: Derencsényi István

Rangos szakmai elismerést kapott a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Karának docense, Váradi Judit. A Komlóssy-díjat a Kodály Filharmónia évadzáró ünnepségén Papp László polgármester és Somogyi-Tóth Dániel, a társulat igazgatója adta át.

Debrecen önkormányzata 2011-ben alapított díjat az egykori huszárezredes, mecénás, a Debreceni Zenede első igazgatója, Komlóssy Lajos emlékére. Az elismeréssel idén a debreceni Zeneművészeti Kar docensét jutalmazták a város kulturális életének gazdagítása, a Kodály Filharmónia és a Debreceni Egyetem kapcsolatának erősítése érdekében végzett több évtizedes tevékenységéért.

Váradi Judit 2000 óta a Debreceni Egyetem Zeneművészeti Kar és A Jövő Művészetéért Alapítvány művészeti menedzsere, számos városi zenei program megálmodója. Ő alapította a Nagyerdei Ősz Művészeti Napokat (2001-2009), a mind a mai napig nagysikerű és népszerű Konzervatóriumi Esték hangversenysorozatot, a gyerekeknek szóló Hang-Játék-Zene ismeretterjesztő élménykoncerteket, az egyetemistákat célzó „Lélekmelengető” alkalmakat a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtárában, valamint a Vasárnapi muzsika sorozatot a Kölcsey Központban. Művészeti menedzsere az Universitas hangversenysorozatnak.

2007 óta az Ifjú Zeneművészek Nemzetközi Nyári Akadémiája és a Kodály Zoltán Ifjúsági Világzenekar szervezője és művésztanára, 2013-tól pedig művészeti igazgatója a világhírű nyári programnak.

(unideb.hu)

 

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook