Újabb változás várható a felsőoktatásban

Eddig úgy tűnt, mindössze tízezer hallgató kezdheti meg tanulmányait államilag finanszírozott képzésen az idei harminchétezerhez képest. Aztán szombat este Orbán Viktor egy elit budapesti romkocsmában folytatott beszélgetést néhány középiskolás diákkal és egyetemistával. Az ezek után leadott rövid videóban komoly változtatásokat ígér a miniszterelnök.


A videóban Orbán Viktor mondandójának lényege, hogy minden olyan diákot felvesznek, akik elérik a szükséges ponthatárt (240 pont) és Magyarországon szeretnének majd dolgozni. Még mindig nem tudni, hogyan fizettetik majd vissza az állami finanszírozást azokkal, akik külföldön szeretnének dolgozni az egyetem után.

A miniszterelnök azt is elmondta, hogy a következő tanévben nem lesznek keretszámok, mert bonyolult és átláthatatlan a rendszer.

Forrás: index.hu
Videó: youtube.com

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom