Változott a benzin, vannak akik aggódhatnak

Január 1-jétől Magyarország is csatlakozott a környezetbarátabb E10-es üzemanyagot használó államokhoz. A 95-ös benzin bioetanol-részaránya ezentúl legalább 6,1 százalék lesz, az eddigi 5 százalék helyett, vagyis ezentúl magasabb lesz annak etil-alkohol tartalma.

Az újabb gyártású járművekre a szakértők szerint semmilyen negatív hatással nem lesz az új összetétel, a régebbi 15-20 éves autóknál viszont a magasabb etanol tartalom miatt jobban kophatnak például a gumitömítések.

– A motorokban lévő tömítések élettartamát megrövidíti, tehát erre minden ügyfélnek fel kell készülni, hogy ezek a tömítések sokkal hamarabb tönkremennek, mint egy átlagos, régebbi benzinnél, viszont az új benzinnek környezetünkre nézve sokkal jobb tulajdonságai vannak, nincs annyi károsanyag-kibocsátás – mondta Szilágyi László szervizvezető.

Ha valaki szeretné megtudni, hogyan érinti autóját az E10-es benzin használata, érdeklődhet márkaszervizénél.
Aki pedig akarja, annak drágábban, prémium benzin néven továbbra is elérhető lesz a korábbi összetételű üzemanyag- írta meg a Dehir

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom