Select Page

  • Debrecen időjárása
    napos
    20°C
     

Véget ért a Víztorony utcai gyermekorvosi rendelő felújítása

Véget ért a Víztorony utcai gyermekorvosi rendelő felújítása

Megújult a Víztorony utcai gyermekorvosi rendelő és védőnői szolgálat. A Debrecen, Víztorony u. 11. sz. alatti ingatlan négy házi gyermekorvosi körzet és 5 területi védőnői körzet működik. A felújítás során az épületben megtörtént a nyílászárók cseréje, a teljes gépészeti és elektromos rendszer újjáépítése, melyek nagymértékben hozzájárultak az épület megfelelő energetikai besorolás eléréséhez, valamint az épület gazdaságos üzemeltetéséhez.

Megújuló energiaforrásként napelemek kerültek elhelyezésre a tetőn, mely szintén a gazdaságosabb üzemeltetést teszi lehetővé a jövőben. Az épület padló- és falburkolata is teljes mértékben megújításra került. Az esélyegyenlőség biztosítása érdekében a felújítás során megtörtént az épület akadálymentesítése is, melynek keretében akadálymentes parkolóhely is kialakításra került a mozgáskorlátozottak részére.

A pályázati forrásból az elhasználódott, elavult bútorok, berendezések, néhány eszköz cseréje valósulhatott meg: vizsgálóágyak, íróasztalok, székek, gyógyszerszekrény, hűtő, kartonszekrények, várótermi padok, fogasok, védőnői tanácsadóba az ellátáshoz szükséges eszközök: látásélességvizsgáló tábla, csecsemőmérleg, fonendoszkóp, magzati szívhangvizsgáló. Az épület felújítása 5 hónapot vett igénybe.

A kivitelezés költsége a vállalkozói szerződés szerint bruttó 106.154.074.- Ft volt. Az eszközök, berendezések bruttó ára: 3.752.166.- Ft volt.

– Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata –

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook