Búcsút inthetünk a napsütésnek

Visszatér a tél

A következő napokban az ország egyre nagyobb részén búcsút kell mondanunk a már már tavaszias időnek.
Eleinte a köd, majd a hétvégén már a vastagabb felhőzet húzódik hazánk fölé.

Az éjszaka képződött köd és rétegfelhőzet az Északi-középhegység területén csütörtökön napközben is megmaradhat, az ország nagyobb részén azonban fátyolfelhős idő várható szűrt napsütéssel. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. Az élénk déli, délkeleti szelet a Kisalföldön időnként erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 15 fok között valószínű, de a tartósan ködös tájakon pár fokkal hidegebb is lehet.

PÉNTEK Főként az Északi-középhegység területén képződhet köd, de napközben ebből csak kevés helyen marad meg.Az ország nagy részén több órára kisüt a nap.Csapadék nem valószínű.A déli, délkeleti szél a Dunántúlon megerősödik, az Észak-Dunántúlon helyenként viharos lökések is lehetnek.A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +8 fok között alakul.A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 15 fok között valószínű, de a tartósan ködös tájakon pár fokkal hidegebb is lehet.

SZOMBAT Közepesen vagy erősen felhős lesz az ég, majd beborul.Délnyugat felől egyre többfelé várható eső, zápor.Több helyen megerősödik a délkeleti, déli szél, de a Dunántúl északi felén viharos széllökések is előfordulhatnak.A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 10 fok között, északkeleten 2, 4 fok körül alakul.A legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 15 fok között valószínű.

VASÁRNAP Nyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet, de továbbra is az erősen vagy közepesen felhős ég lesz a jellemző.Többfelé, majd egyre inkább keleten, északkeleten várható eső, zápor.Egyre többfelé fordul nyugatira, északnyugatira a szél, ami sokfelé meg is erősödik.A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul.

HÉTFŐ Felhős idő várható inkább rövidebb napos időszakokkal.Elszórtan várható futó zápor.Az északnyugati szél többfelé megerősödik, a középső országrészben viharossá fokozódik.A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 11 fok között alakul.

KEDD Felhős idő várható inkább rövidebb napos időszakokkal.Helyenként várható futó zápor.Az északnyugati, nyugati szél többfelé megerősödik, a középső országrészben viharossá fokozódik.A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul.

Kiderul/Startlap

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom