Menthetetlenül megérkezik a tél

Az északnyugati-északi légáramlás hatására, mely a mediterrán ciklon mögött áll a hét második felére kiszámíthatatlan, szélsőséges időjárás várható.

A lehűlés érezhetően 27-én érkezik hozzánk, szombatra pedig jelentős csapadékzóna éri el térségünket, melyből akár hózáporok is kialakulhatnak. Az ország ismét kettészakad: nyugaton 6-10 fokot is mérhetünk, míg északkeleten 0-1 fok között lesz a max hőmérséklet- mondta Molnár László meteorológus.

Az igazi tél pedig januárban érkezhet, bár a meteorológus szerint elég nagy a bizonytalansági faktor ilyen hosszú távon, de a jelenlegi modellek alapján úgy tűnik, január 7-től komoly fagyok és nagyobb mennyiségű, országos havazás érkezik, ami legalább két hétig kitart majd.

A köpönyeg.hu előrejelzése a következő:

Karácsony második napja: Gyengén felhős időre számíthatunk sok napsütéssel. Esetleg elvétve fordul elő zápor. Az északnyugati szél nagy területen lesz erős. Hidegfronti hatás várható. 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet délután.

Péntek: Változóan felhős idő lesz, nyugaton sok napsütéssel, keleten egy-egy hózáporral. Reggel országos fagy ígérkezik -5, +0 fok közötti értékekkel, délután is csak +5, +6 fok valószínű. Erős marad a légmozgás

Szombat: Keleten erősen felhős időre van kilátás, elszórtan hózáporokkal. Nyugaton a napsütés lesz főszerepben. Élénk lesz az ÉNy-i szél. Már csak 0-5 fok lesz délután, tovább hűl a levegő.

Vasárnap: Keleten is csökken a felhőzet, többórás napsütés ígérkezik. Kicsi az esély hózáporra. Reggel -5, délután +3°C körüli értékeket mérhetünk. Fagyos nap valószínű.

Hétfő: Változóan felhős idő valószínű, délutántól vastagabb felhőzettel. Csapadék esetleg estétől fordul elő. Fagyos lesz a reggel, délután is csak 0-5°C várható.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom