Select Page

  • Debrecen időjárása
    Felhős
    15°C
     

Trükkös faárusokat fogott a rendőrség

Trükkös faárusokat fogott a rendőrség

A debreceni rendőrök befejezték a nyomozást a testvérpárral szemben.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya csalás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást C. Krisztiánnal és C. Tamással szemben.

A nyomozás adatai szerint két férfi november 11-én 14 óra 30 perc körül Debrecen, Vámospércsi úton leszólított egy idős férfit, akinek olcsó tűzifát kínáltak. Az egyik férfi, hogy elnyerje a 76 éves sértett bizalmát, azt állította, hogy rendőr, majd bemutatott egy ismeretlen arcképes igazolványt.

Miután a felek megegyeztek egymással, a két férfi megjelent az idős úr lakásánál és megnézték, hová pakolhatnák le a 90 mázsa tűzifát. Ezt követően elkísérték a vásárlójukat egy bankautomatához, majd a sértett a felvett 50 000 forint készpénzt átadta a két „árusnak” – írj a police.hu.

Ezt követően a testvérpár elvitte a férfit egy lakatlan telekre, ahol megmutatták neki a leelőlegezett akácfát, amit később leszállítanak, ha megkapják fennmaradó 70.000 forintot. A sértett a pénzt kifizette, majd az eladók azt ígérték, hogy fél óra múlva a tűzifát leszállítják, ami azonban nem történt meg. Az ügyben történt feljelentést követően a rendőrök azonosították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható két helyi lakost, akiket gyanúsítottként kihallgattak.

A rendőrök a testvérpárral szemben folytatott nyomozást a napokban befejezték és az ügyben keletkezett iratokat bíróság elé állítási javaslattal továbbították a Debreceni Járási Ügyészség részére.

Forrás: police.hu

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook