Kína csúnyán átverhette a világot az amerikai hírszerzés szerint

Nem kevesebbet állítanak az amerikai hírszerzés munkatársai minthogy Kína alaposan megkozmetikázta a valós adatokat koronavírus-fertőzöttek számával.

A Bloombergnek nevük elhallgatását kérve nyilatkozó források szerint Kína mind az esetszámot, mind az áldozatok számát aluljelentette, vagyis valójában sokkal többen fertőződtek, illetve haltak meg a novemberben kezdődött járványban, amiről még január közepén is titkolni próbálták, hogy emberről emberre terjedő légúti fertőzés okozza- írja a 444.hu.

Az amerikaiak szerint ez nem egy rossz számítás miatt van, hanem szándékos megtévesztés lehet a háttérben.

Az USA-ban már lassan háromszor annyi, aktuálisan 216515 fertőzöttet tartanak nyilván, mint Kínában, ahonnan 82394 számú megbetegedést jelentettek hivatalosan.

A Bloomberg forrásai szerint Donald Trump szerdán már azt mondta, hogy a Kínai számok alacsonynak tűnnek, de tagadta, hogy bármilyen hírszerzési jelentést kapott volna arról, amely szerint Kína leplezni próbálná a járvány valós méreteit. De azért azt hozzátette, hogy “a számaik mintha kissé alacsonyak volnának, és akkor kedves vagyok, hogy így fogalmaztam”.

Forrás 444.hu

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom