Liberálisok: Nem hagyjuk, hogy Mészáros Lőrinc a Gellért fürdőt is megkaparintsa!

A Magyar Liberális Párt felszólítja Tarlós Istvánt, hogy ne játssza át Mészáros Lőrincek a Gellért fürdőt! A Fővárosi Közgyűlés korábbi ülésén a főpolgármester nem cáfolta azokat az értesüléseket, amelyek szerint Mészáros Lőrinc a Gellért szálló mellett az épületben működő fürdőt is meg szeretné kaparintani. A Gellért Gyógyfürdő jelenleg a Fővárosi Önkormányzat tulajdonában van, üzemeltetője a Budapest Gyógyfürdői és Hévízi Zrt., amely a főváros 100 százalékos tulajdonában álló gazdasági társaság.

A budapesti fürdőket kezelő vállalat azon kevés vállalkozások egyike, amely nyereséggel működik. A főváros fürdőit és strandjait 2017-ben 4 millióan keresték fel, ez átlagosan 4 százalékos látogatószám-növekedést jelent az előző évhez képest. Közülük is átlagon felül teljesített a Gellért fürdő, amely 2016-ról 2017-re több mint 7 százalékkal növelte látogatói számát.

Ha a főváros fideszes vezetése eladja a Gellértet, az azt jelenti, hogy Budapest egy jól működő, folyamatosan fejlesztett és felújított, a fővárosnak egyre nagyobb bevételt termelő létesítménnyel lesz szegényebb. Ez egyaránt igaz, ha a Gellért tulajdonjogát vagy épp az üzemeltetését adják el. Mindkét esetben hűtlen kezelést követne el a fővárosi vezetés.

Arra kérjük Tarlós Istvánt: számoljon be róla, milyen formális és informális megkeresés érkezett Mészáros Lőrinctől vagy bárki mástól a főváros irányába a Gellért fürdőre vonatkozóan! Számoljon be arról, mi a városvezetés álláspontja az ügyben! Felszólítjuk továbbá, hogy ne játssza ki a főváros vagyonát fideszes oligarcháknak, tegyen meg mindent annak érdekében, hogy a Gellért fürdő továbbra is az önkormányzat tulajdonában maradhasson!

(MTI – OS, Címlapkép: ATV)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom