LMP: a Fidesz teljesen leépítette a természet- és környezetvédelmi szempontokat

Schmuck Erzsébet LMP-s országgyűlési képviselő hétfőn Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta, az elmúlt évek szép makrogazdasági mutatói mögött komoly szerkezeti problémák állnak, amelyek nem teszik lehetővé, hogy a magyar gazdaság hosszú távon fenntartható módon fejlődhessen.

Kiemelte, a Fidesz politikája a rövid távú gazdasági érdekeket szolgálja, és eközben figyelmen kívül hagyja például az emberek egészséges környezethez való jogát.

Az LMP ezen változtatva, kormányra kerülése esetén visszaállítaná az önálló környezetvédelmi minisztériumot, megerősítenék a környezetvédelmi hatóság jogköreit, és javítanák a nemzeti parkok működési feltételeit – sorolta.

Schmuck Erzsébet kitért arra is, hogy pártja partnerséget ajánl a környezet- és természetvédő civil szervezeteknek, emellett erősítenék a települések zöldfelületeinek, fáinak védelmét, és eltörölnék azt a lehetőséget, hogy a nemzetgazdaságilag kiemelt beruházásoknál figyelmen kívül lehessen hagyni a környezeti szempontokat.

Az LMP politikusa kérdésekre válaszolva elmondta, pártja alelnöke, Hadházy Ákos eddig több mint száz sajtótájékoztatót tartott a kormányzati korrupcióról, ezért várható volt, hogy a kormány a választások előtt erőteljes lejárató kampánnyal igyekszik őt ellehetetleníteni. Schmuck Erzsébet szerint azonban Hadházy Ákos eddig minden ilyen karaktergyilkosságra irányuló támadást cáfolni tudott.

A Jobbik alelnökének korábbi, nemi erőszakkal történő fenyegetését firtató kérdésekre többször leszögezte, hogy az LMP elfogadhatatlan tartja a nők inzultálását, ezért elvárják a Jobbiktól, hogy házon belül rendezzék ezt a kérdést. Megerősítette, úgy gondolják, több nőre lenne szükség a politikában, és az LMP mindent meg is tesz annak érdekében, hogy ne alakuljon ismét “macsó parlament”.

(MTI)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom