Molnár Gyula: Le kell váltani a Fideszt!

 

Az MSZP elnöke azt kéri a választóktól, szavazataikkal váltsák le a kormányt. Molnár Gyula csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet az elmúlt nyolc hétben nyilvánosságra került, a Fideszhez köthető ügyekre, „Orbán tizenegyére”.

Molnár Gyula elmondta, a voksolásig hátralévő 11 napban arra biztatják majd az embereket, két szavazatukkal váltsák le a kormányt. A választókerületekben szavazzanak az esélyes jelöltre – mondta, hozzátéve: a szocialisták 104 választókerületben az MSZP-Párbeszéd, valamint a Demokratikus Koalíció (DK) jelöltjeit, két körzetben független jelölteket ajánlanak a választóknak.

 Az MSZP elnöke azt mondta, azt javasolják a választóknak, másik (listás) szavazatukkal „válasszanak magunknak jövőt”.

 Döntsék el – mondta –, milyen Magyarországon akarnak élni. Úgy fogalmazott: „a rosszabbik Fideszt már kipróbáltuk az elmúlt nyolc esztendőben, azt javaslom, hogy a Fidesz tartalékseregét, a Jobbikot se próbáljuk ki”.

 Közölte, azt kérik a választóktól, szavazzanak a kilences listára, az MSZP-Párbeszéd szövetségére. Molnár Gyula közölte, az elmúlt nyolc hét ügyeiből összeállították az „Orbán-tizenegyet, az Orbán-válogatottat”.  A prezentációban szerepelt Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter, akinek földjei közepén egy vadászkastély épült, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes, aki helikopteres szarvasvadászaton vett részt Svédországban.

 A felsorolásban szerepelt Horváth István, a megyei jogú városok fejlesztésének koordinációjáért felelős államtitkár, akinek felesége uniós pályázaton nyert, valamint Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium fejlesztéspolitikai államtitkára, akinek sajtóhírek szerint belize-i offshore számláin 1,2 milliárd forint van.

 Megemlítette Kubatov Gábort, a Fidesz alelnök-pártigazgatóját, akiről Molnár Gyula szerint kiderült, hogy mégis küldhet kopaszokat a választási iroda elé vagy a pártszékház védelmére. Kitért arra, hogy Kósa Lajos tárca nélküli minisztert 1300 milliárd forint – amelynek eredete nem tisztázott – kezelésével bízták meg. Szólt arról, hogy Matolcsy György jegybankelnök saját fiától bérel egy négyszázmillió forintos villát. Szóvá tette a Rogán Antal Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter nevéhez köthető letelepedési kötvényeket, Mészáros Lőrinc és Tiborcz István meggazdagodását.

 Molnár Gyula szerint Orbán Viktor a csapatkapitány, aki „megfenyegette a nemzetét”. Szerinte ha ilyen ügyek megtörténhetnek a Fideszben, akkor Orbán Viktor vagy alkalmatlan vezetőnek, mert nem tud arról, mit csinálnak mögötte az emberek. Ha pedig tud róla – folytatta -, akkor gátlástalan ember, aki nem teheti meg, hogy vezesse Magyarországot.

 A szocialista politikus úgy értékelt, ha 6-6,5 millióan elmennek szavazni, akkor a hatalom megbukik.

 A választási összefogást firtató kérdésre a pártelnök azt mondta, új tárgyalásokat már nem kezdeményeznek, de nyitottak arra, ha valaki megkeresi őket. Nem lesz 106 Hódmezővásárhely Magyarországon, de vannak esélyes jelöltek – mutatott rá. Hozzátette: többségében az MSZP-Párbeszéd és a DK jelöltjei az esélyesek, jó szívvel veszik, ha ezeket a jelölteket támogatják mások is.

 Az MSZP-Párbeszéd további visszalépésekre nem készül, Budapesten az esélyes jelöltek mindegyike az MSZP-Párbeszéd, illetve a DK-jelöltje – közölte egy másik kérdésre. Hozzátette: Bangóné Borbély Ildikó a csepeli, V. Naszály Márta pedig a belvárosi választókerületben számít esélyes jelöltnek a közvélemény-kutatások alapján.

 A Jobbikkal való együttműködésre vonatkozó kérdésre azt mondta, a párttól még várják azt a nyilatkozatot, hogy ha a Fidesz nem kap többséget, a Jobbik segít-e a kormánytöbbség elérésében neki.  Hozzátette: április 8-ig semmilyen tárgyalást nem tud elképzelni a Jobbiknak, azt követően, ha a Fidesznek nem lesz többsége, akkor a nyugodt átmenet érdekében kell majd valamilyen együttműködés.

 A választások utáni lemondását firtató kérdésre Molnár Gyula közölte, arra készül, hogy ezt a választást meg lehet nyerni. De ha ez nem így történik, akkor minden ellenzéki pártnak újra kell gondolnia, helyes úton járt-e – közölte.  Kérdezték a véleményét arról, hogy Lázár János szerint romákat sem sikerült integrálni, ezért a bevándorlókat sem lehet. Molnár Gyula úgy értékelt, a miniszter nyíltan cigányozik, ez egy olcsó szavazatszerzési technika. Hozzátette: komoly pánik van a Fideszben, megpróbálják jobbról megelőzni a Jobbikot. Nem szabad egy politikusnak ilyen mélyre mennie – vélte.

(MTI)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom