Nem megy el Polt az Elios-ügyet vizsgáló árnyékbizottsághoz

Kitérő választ adot Polt Péter legfőbb ügyész Hadházy Ákos parlamenti képviselő azon meghívására, hogy vegyen részt az Elios-ügyet vizsgáló alternatív parlamenti vizsgálóbizottság ülésén – írja a 24.hu.

Az árnyékbizottságot ellenzéki pártok alakították és céljuk, hogy betekintsenek a Tiborcz István egykori cégének közvilágítási közbeszerzéseihez kapcsolódó hivatalos dokumentumokba. Ezt eddig Kecskeméten és a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumnál is megakadályozták.

a 24.hu beszámolója szerint Polt Péter szerdán közreadott válaszában azt írta, hogy ő maximálisan eleget tett és tesz az Országgyűléssel kapcsolatos kötelezettségeinek, például beszámolót tart a parlamentnek, válaszol az írásbeli kérdésekre, de ebben az esetben nem egy parlamenti bizottság kereste meg, hanem egyes képviselők által létrehozott szerveződés.

Zárásképpen annyit tett hozzá: Az országgyűlési képviselőket egyénenként hatalmazza fel a törvény a legfőbb ügyész megszólítására. Ezért ha írásbeli kérdést tesznek fel egyénileg vagy közösen, minden kérdésükre választ fognak kapni.

(Forrás: 24.hu)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom