Olyan városban épül stadion, ahol már a helységnek felnőtt focicsapata sincs

Hétfőn írta meg az mfor.hu, eddig összesen 2,12 milliárd forintnyi TAO-támogatáshoz jutott a Szigetszentmiklós Testgyakorlók Köre, amelynek jelentős részét a stadionépítésre fordítják, a projekt teljes értéke pedig 3.5 milliárd forint – számol be a 24.hu.

444.hu most arról ír, hogy a város focicsapata 2016 nyarán 361 millió forintos segélyt is kapott az EMMI-től, mert a sportcentrumra vonatkozó 2011-ben beadott terv elavult és az építkezés költségvetése legalább ilyen összegű mínuszba került.

24.hu azt írja, hogy ezek után, még 2016 júniusában az SZTK tulajdonosai közölték, hogy megszüntetik a projekt elkezdésekor még stabil másodosztályú, akkor viszont már a harmadik vonalban játszó felnőtt profi csapatot és inkább amatőrként a megyei I. osztályban folytatják.

Ezt azzal indokolták, hogy a beruházás miatt jelentős anyagi áldozatokat kell hoznia a klubnak, minden erőforrásukat arra fordítják, ezért átmenetileg megszüntetik az első csapat finanszírozását.

(Forrás: mfor.hu444.hu24.hu)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom