Óriási változás a tanításban, új tantárgyak jönnek

Hatalmas változás várható az oktatásban.

A Nemzeti Alaptanterv külön rendelkezik majd új tantárgyakról és arról, hogy maximálisan 34 tanóra lehet egy héten az alap és közép oktatásban.

Sok más mellett a következő változások várhatóak:

Az Életvitel és gyakorlat nem lesz önálló terület többé. (jelenleg ide tartozik például a háztartástan, a KRESZ, a pályaorientáció, a gazdasági ismeretek, a családi élet.
Ezek nem tűntek el, de más tárgyakba olvadnak.Eltűnik a korábban a középiskolában önálló tárgyként is létezett mozgóképkultúra és médiaismeret is.

A tudatos médiahasználatot ezután nem elszigetelve, hanem minden tantárgyba beleszőve tanulják majd a diákok.Önálló terület lesz a Technológia, ezen belül létrejön egy új tantárgy: a technológia és tervezés, ami a technika és az informatika modern szemléletű továbbfejlesztése.
Az Ember és természet műveltségterület Természettudomány és földrajz néven fut majd.Átalakul az Ember és társadalom terület is.

Pontos óraszámokat határoznak meg a tantárgyaknak, kétves lebontásbanCsökkentik a heti maximális óraszámot 35-ről 34-re

Új költők, írók és művek az irodalom területén. Az eddigi kötelező és ajánlott olvasmányok közé bekerül:

Csukás István,
Jókai Mórtól A nagy­enyedi két fűzfa
Mikszáth Kálmán
Az eddiginél többször szerepel a tantervben Wass Albert és Szabó Magda,
Reményik Sándor,
Agatha Christie,
Kecskeméti Vég Mihály,
Kittenberger Kálmán,
Gyóni Géza,
Széchenyi Zsigmond,
Kós Károly,
Romhányi József

A végső koncepciót támogatja a kormány, tehát 2020 szeptemberétől életbe is léphet a lap szerint, az érintett tankönyvek átdolgozása miatt azonban változni fognak a tankönyvrendelési határidők.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom