Rétvári: a kormány kiemelt figyelmet fordít az idősek életminőségének javítására

A kormány kiemelt figyelmet fordít az idősek életminőségének javítására – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára pénteken Vácon, ahol a házi segítségnyújtást segítő jelzőrendszeres karpereceket adott át a helyi idősotthon néhány gondozottjának.

Rétvári Bence elmondta: a korszerű technika jóvoltából indulhatott el az országos idősügyi infokommunikációs program, amelynek keretében – az idős emberek hétköznapjai biztonságának erősítésére – az első ütemben összesen ezer különleges karperecet osztanak ki.

E kis készülék vészjelzőként, állapotjelzőként funkcionál, baj esetén hordozója azonnal hívhat segítséget – ismertette a KDNP-s országgyűlési képviselő, a körzet Fidesz-KDNP-s képviselőjelöltje. Hozzátette, a jelzőrendszeres karperec a szociális alapellátás hasznos kiegészítője, amely a tervek szerint fokozatosan szélesebb körben is elterjedhet majd.

A kormány ugyanis kiemelt figyelmet fordít az idősek életminőségének javítására, az ország jelenlegi vezetésének politikai törekvése, hogy a migránsok helyett a meglévő forrásokat a hazai rászorulók támogatására, biztonságuk garantálására fordítsa – közölte Rétvári Bence. A készüléket a húsz bentlakóval működő váci Idősek Otthona és Klubja öt lakója vehette át.

(MTI)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom