Senki sem élte túl a vulkán kitörést

Új zélandon kitört egy vulkán

Kedd hajnalban jelentették be a fehér- szigeteki vulkán kitörés után, hogy “Az értesülések alapján nem hisszük, hogy akár csak egyetlen túlélő is lenne a szigeten”

Fehér-sziget

A Fehér-sziget egy vulkanikus képződmény Új-Zéland Északi-szigetének partjainál, ez a szigetország legaktívabb tűzhányója, amely helyi idő szerint hétfő délután – magyar idő szerint hétfő hajnalban – kitört. Ez nem volt teljesen váratlan, a földtani mérőállomások már december 3-án jelezték, hogy a tűzhányó aktiválódott, de akkor még nem rendeltek el semmilyen megelőző intézkedést.

A sziget népszerű turistacélpont, rendszeresen szerveznek ide túrákat. Hétfőn délután 2:11 perckor, amikor a vulkán kitört, a webkamerák élő képei alapján vagy tucatnyi turista lehetett a kráterben. A szigetről 23 embert sikerült kimenteni, közülük öten időközben életüket vesztették.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom