Tagadja a Fidesz, hogy aláírásokat gyűjtött volna a zuglói LMP-s jelöltnek

Nem gyűjtöttek fideszesek aláírásokat a zuglói LMP-s jelöltnek – állítja a Fidesz.

A zuglói Fidesz a zuglói LMP-t, vagy annak jelöltjét semmilyen módon nem segítette, és minden jogszabályt betartva járt el – így reagált a Fidesz arra, hogy Barta János, az LMP képviselőjelöltje azt mondta, kormánypárti segítséggel kapott aláírásokat, hogy indulhasson a választáson – írta meg a hvg.hu.

„Arra kérjük az ellenzéki pártokat is, hogy amennyiben törvénysértést észlelnek, tegyenek feljelentést az ügyben, de a pénz és a hatalom megszerzéséért folyó torzsalkodásukból a Fideszt hagyják ki” – áll a kormánypárt válaszában.

Barta azt mondta: úgy gondolta, a Fidesz abban érdekelt, hogy minél több ellenzéki jelölt induljon, ezért ők is gyűjtöttek neki aláírást. Végül elfogadta, amit a Fidesztől kapott, igaz, állítása szerint végül nem adta le ezeket az aláírásokat, mert addigra önerőből meglett elég jelölés.

Az LMP elnökségi tagjai nem voltak elnézőek: felfüggesztették Barta párttagságát, megindították a kizárási eljárást és visszavonták a jelöltségét is.

(Forrás: hvg.hu, Címlapkép: lehetmas.hu)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom