Select Page

  • Debrecen időjárása
    napos
    16°C
     

A Csík Zenekar és Presser Gábor is fellép a PanyolaFeszten

A Csík Zenekar és Presser Gábor is fellép a PanyolaFeszten

A Csík Zenekar, Presser Gábor, Harcsa Veronika és Gyémánt Bálint, a Szabó Balázs Bandája, valamint a Bohemian Betyars is fellép augusztus 2. és 4. között a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei PanyolaFeszten.

A 13. alkalommal megszervezett rendezvényen a neves fellépők mellett “portaprogramokkal”, színházi produkciókkal, templomlátogatással és pajtaszínházi előadásokkal is találkozhat a közönség – emelte ki Muhari Zoltán, a település polgármestere a programról tartott szerdai sajtótájékoztatón, Budapesten.


Helyi kézművesek árulják portékáikat, helybéliek várják gazdag, a térségre jellemző gasztronómiai fogásokkal a látogatókat, helyi pálinkákat lehet majd kóstolni, a gyerekeket pedig bábszínházzal, helyi kézművesek foglalkozásaival és egy népi, valamint egy teljesen megújult nagy játszótérrel várják.
A sportolni vágyók templomlátogató kerékpártúrákon vehetnek részt, de lehet kajakozni, kenuzni vagy tutajozni is.

Az úgynevezett “portaprogramok” során a látogatók maguk is bepillanthatnak a helyiek mindennapjaiba, hiszen azok kinyitják házaikat, kertjeiket az odaérkezők előtt. Ezek között részt lehet venni pálinka szemináriumon, Makranczi Zalán Védőbeszéd című lakásszínházi előadásán, de egy lelkes édesanya a saját kertjében, a maga készített kartonautókban várja “autósmoziba” a gyerekeket, akik egy népszerű magyar rajfilmet nézhetnek majd meg.

A fesztivál honlapján szerdától tájékozódhatnak az érdeklődők a programokról és a szálláshelyekről.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook