Select Page

  • Debrecen időjárása
    napos
    16°C
     

A törököket elbűvölte a magyar lányok forgása és a fiúk botforgatása

A törököket elbűvölte a magyar lányok forgása és a fiúk botforgatása

Ez év májusának utolsó hetében a debreceni táncosok a Márvány-tengeren is átkelve, Bursa város  magániskolájának invitálására érkeztek meg a helyi gyermektánc fesztiválra, melyen Magyarországon kívül Koszovó, Kirgizisztán és Románia vett részt a török tánccsoportokkal együtt. Az ötnapos rendezvény alatt a csoport számos helyszínen lépett fel, így tengerparton, plázában, gigantikus színházteremben vitte sikerrel színpadra a szilágysági és hortobágyi koreográfiáit. A magyar lányok dinamikus forgása, a fiúk látványos botforgatása több ezer török néző elragadtatását vívta ki.

Az előadásokon kívül a szervezők rengeteg programról gondoskodtak; ám Bursa és Mudanya város nevezetességeinél, nemzeti parkokban, bazárban, szultánok sírboltjainál tett kirándulásokon kívül a legemlékezetesebb alkalmak a török gyerekekkel eltöltött szabadfoglalkozások voltak.  A napsütéses késő délutánokba nyúló kapcsolatteremtő programok után a gyerekek egyenként, a „fogadott családjuk” segítségével, tovább ismerkedhettek a török szokásokkal, ami szintén nagy élmény volt számukra.

Az együtt töltött napokban minden debreceni táncos felejthetetlen élményekkel és tapasztalatokkal gazdagodott. A fogadó családok körében kialakult szeretetteljes kapcsolatoknak köszönhető könnyes búcsút követő visszaúton mindenki szeméből ugyanaz a gondolat sugárzott:

 Ide bizony jó lenne visszatérni!

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook