Debreceni díjeső a POSZT-on

Három díjjal tért haza a szombaton véget ért Pécsi Országos Színházi Találkozóról a Csokonai Színház társulata. A Három nővér Irináját alakító Szakács Hajnalka lett a legjobb harminc év alatti női színész. Kozma Andrást, aki a debreceni színház kérésére újrafordította a Csehov-darabot, a legjobb dramaturgnak választották, míg a legjobb színpadi mozgásért és térhasználatért adományozott díjat a társulat kapta. Gemza Péter az elismerések kapcsán azt mondta, rendkívül büszke az egyéni teljesítményekre, Szakács Hajnalkára, aki a debreceni társulatban érett nagyszerű színésznővé és Kozma Andrásra, aki a dramaturgiai munka mellett az újrafordítással a darab frissességéhez is hozzájárult. A színház művészeti vezetője ugyanakkor kiemelte azt is, hogy az igazán nagy öröm mégis az, hogy csapatteljesítményt is díjazott a zsűri, hisz az egész társulat együttes munkája kellett ahhoz, hogy a Három nővér külső szemlélő számára is nagyszerű teljesítmény legyen.

„Ajándék volt önmagában az előadás

– nyilatkozta Szakács Hajnalka a ma esti gálaműsor után -,

hihetetlen, hogy ezért nekem jutalom jár. Ami történik velem a színpadon, nem csak az én érdemem. Csehov megfogalmazta helyettem, Ilja szárnyakat adott, a nővéreim fogták a kezem. Nekem csak léteznem kellett ebben. Nagyon hálás vagyok érte!”

A 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramjában 14 előadás szerepelt.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom