Engedd be a természetet!

 A fajkihalás napjaink egyik legsúlyosabb ökológiai problémája. Az emberi tevékenység hatására az ismert fajok kihalási üteme az elmúlt 150 évben jelentősen felgyorsult. A Let it Grow kampányt a három legnagyobb európai tudományos szervezet – az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetsége (EAZA), a Botanikus Kertek Nemzetközi Szövetsége (BGCI), valamint az Európai Tudományos Központok és Múzeumok Hálózata (Ecsite) – indította, ez utóbbi szervezetnek az Agóra Tudományos Élményközpont is tagja. A program egész Európában szeretné felhívni a figyelmet arra, hogyan tudunk menedéket adni az őshonos fajoknak, elősegíteni a biológiai sokféleség fenntartását és fennmaradását, valamint miként lehet fellépni az ökológiai egyensúlyt felborító idegen fajok visszaszorítása érdekében.


Kocsányos tölgy, húsos som, széncinege és közönséges kései denevér – néhány példa a térségünkben élő őshonos fajokra. Az Agóra Tudományos Élményközpontban ezen a hétvégén mindenki felfedezheti, milyen élőlények laktak itt már jóval előttünk, és megtanulhatjuk, hogyan adhatjuk vissza az életterüket.

Időpontok:
2016. július 30., szombat 11:00, 12:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00
2016. július 31., vasárnap 11:00, 12:00, 14:00, 15:00, 16:00, 17:00
Az interaktív környezettudományi előadást 8 éves kortól ajánlják.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom