Így válassz bort Valentin-napra

 Néhány soros meghitt üzenet, egy szál virág, lobogó tűz a kandallóban és romantikus vacsora – mindannyian tökéletes randevúra vágyunk. Akár első, akár sokadik találkozóról van szó, nem lőhetünk mellé, ha minőségi, zamatos borral fokozzuk a hangulatot, az ízek, színek és fajták rengetegében azonban nem könnyű eligazodni. Kovács Zita, a Kovács Borház borásza szerint ha szívünk hölgyét szeretnénk meglepni a randevún, biztosan sikerünk lesz egy félédes borral.

 

„A gyümölcsös, illatos típusokat általában kedvelik a nők, leginkább desszert mellé ajánljuk, így ha például egy finom süteménnyel készülnénk, a félédes fehér bor tökéletes kiegészítő lehet mellé. A hölgyeknek a külcsín is fontos, így ha a legapróbb részletre is szeretnénk odafigyelni, akkor olyan palackot válasszunk, amelynek a címkéje is nőies” – tanácsolja Zita, aki a férfiaknak száraz, fűszeres traminit javasol.

 

„Az urak ízléséhez általában mindig közelebb állnak a testesebb borok, például a tramini, ami tökéletesen passzol a húsételekhez. Valentin-napon még inkább érdemes kényeztetni a kedvesünket, és ha a finom falatok mellett más formában is kifejeznénk az elismerésünket, olyan bort válasszunk, aminek már a nevében is benne van, hogy gavallérral van dolgunk” – hangsúlyozza a borász, aki szerint valódi Jolly Jokernek számít a rosé, ami mindkét nemnek ideális választás.

 

„Minden évszakban aktuális, könnyed aromája és kellemes rózsaszínes árnyalata abszolút passzol a randevúkhoz. Könnyebb ételek, saláták tökéletes kiegészítője lehet a rosé. Azonban ha a hegyek között, például síeléssel ünnepelnénk, egy pohár vörösbor sokkal inkább felmelegíti a hangulatot. A különleges ízhatású, feketeribizlis, áfonyás jellegű fajták szintén mindkét nem körében kedveltek lehetnek, és főfogások valamint csokoládés desszertek mellé is ideálisak” – összegezte Kovács Zita.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom