Select Page

  • Debrecen időjárása
    napos
    20°C
     

Idén is nagy attrakció lesz a Nemzetközi Betlehemes Találkozó

Idén is nagy attrakció lesz a Nemzetközi Betlehemes Találkozó

A Debreceni Művelődési Központ ezúttal is úgy állította össze a műsorokat, hogy azok az ünnepi készülődés, a ráhangolódás jegyében teljenek el. A programok egyik legjelentősebb nagyrendezvénye idén is a Nemzetközi Betlehemes találkozó lesz – hangzott el a sajtótájékoztatón december 5-én.

Debrecenben már hagyomány, hogy karácsony előtt, hétvégenként adventi családi programokkal várják a városrészben lakókat. A kulturális, művészeti előadások mellett kézműves foglalkozásokat is tartanak a környéken élőknek. Idén 19 helyszínen szervezi meg a Debreceni Művelődési Központ a programokat, ahol bemutatkoznak a 27. Nemzetközi Betlehemes Találkozó csoportjai.

Komolay Szabolcs alpolgármester elmondta: ezeket a rendezvényeket évről évre megtartjuk. Egyre színvonalasabbak, egyre inkább kötődnek a városrész lakosai ezekhez. Az a szerepük és feladatuk, hogy a városrészekben erősítsék a lokális kötődést.

A december 8-a és 10-e között tartó Betlehemes Találkozó megnyitója idén is a főtéren lesz. Debrecen már 12 éve ad otthont a rendezvénynek. A debreceniek december 9-én, szombaton, a belvárosi közösségi ház Pódium termében nézhetik meg a Kárpát-medence területéről érkező betlehemes csoportok bemutatóit.

– Debrecen Megyei Jogú Város Önkormányzata –

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook