Játékokról

Minden játék más és más készségét, képességét fejleszti a gyermekeknek.

A legrégebbi játékokat Ródosz szigetén találták. Apró állatokat, lovakat formáztak ezek a játékszerek.

Minden korban mások voltak a jellegzetes vagy éppen népszerű játékok. A középkorban a pörgettyű és a kereplő a gyerekek kedvence. A babák és az autók viszont nem „mennek ki a divatból” csak más „formát öltenek”, modernednek. Régen a babák rongyból, fából, termésekből (pl. kukoricacsutkából) készültek. Megmaradt ruhadarabokból varrtak nekik ruhákat. Aztán divatba jöttek a porcelánfejű babák. Mára már a babák beszélnek, járnak, esznek, isznak, de akár még pisilnek is. Az „autók” régen inkább szekerek voltak, favonatok, majd felváltotta őket a villanyvasút és a távirányítós, táncoló autócsodák. Ma már érzékelik és kikerülik az akadályokat is.

A társasjátékok közül talán a legősibb a sakk, mely eredetileg hadi játék volt. A tábla volt a csatatér, a bábuk pedig a katonák, és egymás területeit kellett elfoglalni.

A mi korunkban már az elektromos játékok és a különböző „kütyük” a „nyerők”. A modern világra készítik fel a gyerekeket. Értelmüket, reflexeik gyorsaságát és főként a türelmüket teszik próbára. Akár a zsebükben is elfér, így bárhol lehet vele játszani, de sajnos háttérbe szorítják azokat a játékokat, amelyekhez társaságra van szükség.

 

a kép illusztráció (internet)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom