Megnyílt a budapesti nemzetközi bélyegkiállítás

Megnyitották a HUNFILA 2019 Budapest Nemzetközi Bélyegkiállítás pénteken a fővárosi Stefánia Palotában.

Napjainkban sokan gondolják, hogy leáldozóban van a bélyeggyűjtés világa. Azonban a felhasznált bélyegeknek csak a száma csökken, a minősége nem – mondta a kiállítást megnyitó Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

Hozzátette: mindig lesznek új bélyegek, még akkor is, ha már nem kell majd postai borítékra ragasztani őket.

A Magyar Bélyeggyűjtők Országos Szövetsége (MABÉOSZ) által szervezett bélyegmustrára 12 országból érkeztek kiállítók.

A megnyitón adták át a 2018-as év legszebb bélyegének járó címet. Az elismerést a Kastélyok Magyarországon alkalmi bélyeg nyerte, amelynek alkotója Domi Eszter grafikus, kivitelezője a ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. volt.

Az ünnepélyes megnyitón bocsátották forgalomba a 92. bélyegnapi kétcímletű bélyegsorozatot és bélyegblokkot a hozzájuk tartozó alkalmi borítékkal együtt. Hegmanné Nemes Sára, a Magyar Posta Zrt. igazgatóságának elnöke kiemelte: a bélyegek az 1948/49-es szabadságharc kiemelkedő személyiségeinek és vértanúinak állítanak emléket.

A legelső magyar postabélyeget Kossuth Lajos rendelte Than Mór festőművésztől, azonban a szabadságharc bukása miatt a forgalomba helyezés nem valósulhatott meg – idézte fel.

A HUNFILA 2019 ideje alatt látható egy Herendi Porcelán-kiállítás, valamint Szendrei Judit képzőművész bélyegképeinek tárlata is a Stefánia Palota – Honvéd Kulturális Központban.

(MTI)

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom