Illegális kutyakereskedelem Magyarországon

Franciaországban egyre többen foglalkoznak olyan kutyák értékesítésével, akiket korábban Kelet-Európában vásárolnak olcsón, a szálak Magyarországra vezettek. Évente 50 ezer kutyát értékesítenek feketén Franciaországban.

Ezek nagy része Magyarországról, Bulgáriából, Romániából, Szlovákiából és Csehországból származnak.

A francia közszolgálati tévé egy stábja  Magyarországon forgatott, még “próbavásárlást” is csináltak, hogy bemutassák, miként zajlik az illegális kutyakereskedés.

Ez nagyobb üzlet, mint a drog-és a fegyverkereskedelem. A néhány száz euróért Kelet-Eurpában vásárolt kutyákat több mint hatszorosáért lehet eladni külföldön.

A riportban elhangzik, hogy ha legálisan akar valaki kutyát importálni Franciaországba, akkor az állat nem lehet fiatalabb 3 hónapnál és 21 napnál, hogy az oltóanyagok, amiket babakorukban kapnak, hassanak. Az oltást állatorvosok adják be, ők is végzik az adminisztrációt. Csakhogy vannak olyan állatorvosok, akik összejátszanak az illegális kereskedőkkel, így a segítségükkel az üzérek 3 hónapnál fiatalabb kutyákat is ki tudnak juttatni az országból.

A francia stáb ellátogatott Magyarországra, az egyik állatvédő csoport tagjai pedig elvezették őket egy Tatabánya környéki helyre, ahol egy szaporító tart állatokat igencsak rossz körülmények között. A tévések legalább negyven állatot számoltak ott össze. A riport szerint a legtöbb olyan kutya, akit illegálisan juttatnak ki az országból, rossz egészségügyi állapotban van, sokszor soványak, betegek.

A francia újságírók aztán a Jófogáson kerestek és találtak is egy 6 heres beagle kutyát, akit 25 ezer forintért árult egy szaporító. A stáb rejtett kamerával elment a nőhöz, aki egy műanyag kosárban hozta ki a kutyákat. “A kutyák túl fiatalok ahhoz, hogy exportálni lehessen őket, de az eladót ez nem zavarja” – hangzik el a riportban. Az eladó – nem tudván, hogy rögzítik a találkozást – elmesélte, hogy két hete két beagle kutyát adott el Szlovákiába. A vevőknek mutatott egy üres fiolát, és azt mondta, vigyék el egy állatorvoshoz, mutassák meg a flakont és el lesz intézve az adminisztráció. A stáb ezt tette, és így sikerült olyan papírokhoz jutniuk, amivel már ki is tudták vinni az országból a kutyát.

Forrás Index

Forrás https://index.hu/belfold/2019/12/03/a_francia_kozteve_az_illegalis_kutyakereskedelemrol_forgatott_a_szalak_magyarorszagra_vezettek/
Keresztül https://index.hu/belfold/2019/12/03/a_francia_kozteve_az_illegalis_kutyakereskedelemrol_forgatott_a_szalak_magyarorszagra_vezettek/

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom