Válassza az Oldal lehetőséget

  • Debrecen időjárása
    Felhős
    23°C
     

…a YAMATO Debrecenben

…a YAMATO Debrecenben

Negyedik alkalommal érkezik hazánkba a Yamato japán együttes, Gamushara címet viselő előadásával.

Ez a fajta művészet, amit az együttes képvisel a hagyományos japán taiko-dobolás. A modern taiko-dobolás a XX. század közepén alakult ki. Ebben a műfajban a világ legjelentősebb zenekara a Yamato. Magyarországi turnéjuk során a debreceni Főnix csarnokban 2012. február 22-én 20 órától adnak a nagyérdeműnek előadást.

A gamushara szó magyar jelentése koncentráció és összpontosítás, ám ennél sokkal több és nagyobb a kifejezés mód üzenete. Érzékelteti a teljes önátadást és minden más dolognak a kizárását a figyelemből, egy cél megvalósításának érdekében minden érzékszerv és érzelmi taktus irányítását.

A társulat teljes fegyelemben készül koncertjeire, egész életük a gamushara jegyében telik, ami nagyban hasonlít egy szerzetes életviteléhez. A tagok minden reggel egy 10 km-es futással kezdenek, majd súlyzós edzésen vesznek részt. A délutánt dobolás gyakorlatokkal töltik el, este azonban mindegyik tag egyedül végzi saját gyakorlatát.

Városunk Közönségének teljesen biztos, hogy egy felejthetetlen élményben lesz része, hiszen az ütősök elhivatottak, elszántak és a művészetüket óriási módon tisztelik.

Íme egy kis ízelítő:

képek forrása: google

videó forrása: youtube

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook