Balatonfüredi és csopaki borok seregszemléje a pünkösdi hétvégén

 A Hotel Balatonfüred Spa & Conference-ben megrendezésre kerülő sétáló kóstoló keretében 21 kiállító – köztük a Csopaki Kódex és a Balatoni KÖR egyesületek tagjaival – több, mint 100 borát lehet megkóstolni.
Az eseményen bemutatásra kerül a nemrégiben indult BalatonBor kezdeményezés is, így lehetőség adódik a szakmai zsűri által kiválasztott 21 BalatonBor és a 13 Hegybor minősítést elnyert tételek legtöbbjének megkóstolására is.

Kóstolom: új applikáció segíti a borok szerelmeseit
A rendezvényen debütál a Kóstolom nevű borkóstoló rendezvény applikáció is. Az egyedülálló mobilalkalmazás segítségével a résztvevők részletes információkat kaphatnak az eseményen kóstolható borokról és a kiállító borászatokról. Emellett a vendégek szavazhatnak és meg is vásárolhatják a kedvenc boraikat.

Cél a borvidék borainak népszerűsítése

A Rizling Generáció 2015. augusztus elején a Balatonfüredi Borhetek ünnepélyes megnyitóján jelentette be megalakulását. Az egyesület 25 tagpincészettel indult útnak a Balatonfüred-csopaki borvidékről, köztük a legnagyobb termelőktől a kisebb kézműves borászatokig. A Generáció küldetésének tekinti a Balatonfüred-Csopaki Történelmi Borvidék, illetve a Balaton-felvidék tradicionális és különleges borainak népszerűsítését, továbbá a térség idegenforgalmi vonzerejének növelését.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom