Birtokba vették az eget a Red Bull Air Race legjobbjai

Minden szem az égre szegeződött szerda délután, amikor versenyrepülők zúgtak fel az égen Budapest felett. A Red Bull Air Race idei negyedik futamának otthont adó fővárost a sorozat legjobb pilótái vették birtokba: az öt versenyrepülőből álló formációt nem más vezette, mint a magyar műrepülő legenda, Besenyei Péter.

Mögötte szorosan a Világbajnokság jelenlegi ranglistájának első helyezettjei, az ausztrál Matt Hall és az amerikai Michael Goulian voltak, akik hétvégén holtversenyből indulva csapnak majd össze a Parlament előtt. A formációt a cseh Petr Kopfstein és a brit Ben Murphy zárta, akik minden bizonnyal tartogatnak még meglepetéseket a fővárosi futamra.

Budapest a versenysorozat klasszikus állomása, amely a kezdetektől fogva az egyik legizgalmasabb helyszínt biztosítja a Red Bull Air Race bajnokságában. A rajongók ezúttal sem fognak csalódni, ha kilátogatnak június 23-án és 24-én a Dunához, ahol a világ legjobb pilótái az ikonikussá vált “rajtvonaltól”, a Lánchíd alatt átrepülve küzdenek a győzelemért.

A 2003-ban létrehozott Red Bull Air Race Világbajnokság versenysorozata több mint 80 versenyt rendezett meg a világ minden táján. A Red Bull Air Race Világbajnokság a világ legjobb műrepülő pilótáit vonultatja fel egy sebességet, precizitást és ügyességet ötvöző versenyen. A világ leggyorsabb, legfürgébb és legkönnyebb sportrepülőiben ülő pilóták 25 méter magas légi kapukból kialakított alacsony versenypályán navigálnak akár 370 kilométer/órás sebességgel és időnként 10 G-s terhelés mellett. 2014-ben rendezték meg először a Challenger Cup elnevezésű versenysorozatot, mely lehetőséget biztosít az új pilóták számára, hogy olyan szintre fejlesszék repülőtudásukat, amelynek birtokában továbbléphetnek a Világbajnokság legjobbjait egyesítő Master Class osztályba.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom