Egy kis szórakozás Budapesten

Budapest népszerűsége töretlen a turisták körében, bár az összetétele időnként változik. Nyáron a fiatalokat vonzza jobban, míg ősszel- télen az örökifjú korosztály látogatja inkább.

Budapest tavasszal és nyáron

Ebben az időszakban Budapest különösen nyüzsgő éjszakai élettel rendelkezik, amibe az ide látogatók szívesen vetik bele magukat. Nagy népszerűségnek örvendenek a romkocsmák, melyek közül egyet szinte bárhol találhatunk, a közismert és felkapott helyektől kezdve, a kisebb, eldugottabb helyekig. Tehát csak meg kell keresni mindenkinek a neki leginkább megfelelőt. Ha pedig a legrégebbit és legismertebbet keressük, akkor a Szimpla kert csak ránk vár és arra, hogy felfedezzük. Igazán népszerű program a hajókázás is a Dunán, melyre a belvárosban számtalan társaság segítségével nyílik lehetőség. Ilyen városnéző hajózást szervező társaság például az Admiral River Cruises.

A nyári időszak méltán híres a fesztiváljairól is, hiszen minden évben több kerül megrendezésre. Ezzel egyetemben, egyik sem veheti fel a versenyt a már jól ismert és számtalan külföldit vonzó Sziget fesztivállal. Ez majdnem teljes 10 napon át várja a kilátogatókat, színes programokkal, játékokkal, foglalkozásokkal nappal és változatos, nagyszabású koncertekkel este és éjjel. A helyszíne a Hajógyári sziget, mely közel esik sok belvárosi szálláshoz – sok esetben 15-20 perc utazás kell csupán-, valamint a Sziget ideje alatt akár hajóval is megközelíthető a fesztivál.

Az a szerencsés, aki az utazását augusztus 20-a környékére szervezi és itt éri a 20-i Államalapítás ünnepe, annak felejthetetlen tűzijátékban lehet része 21 órától a Duna partján az Árpádhíd és a Szabadsághíd között.

Ősszel és télen

Általánosságban Budapestre is igaz, hogy több a program és szórakozási lehetőség tavasszal és nyáron, de a hűvösebb évszakban idelátogatók sem maradnak látványosság nélkül.
Ebben az időszakban gasztronómiai fesztiválok vannak javarészt, bár az igazán nagy durranás november végétől várja az ide látogatókat.

November utolsó hetében a város karácsonyi díszbe öltözik, díszkivilágításokkal, karácsonyi vásárokkal. Itt is igaz a romkocsmákkal kapcsolatos megállapítás, hogy találhatunk, nagy, impozáns vásárt a Vörösmarty téren, és a Bazilikánál míg kisebbeket például a 3. kerületben a Fő téren, ami hangulatában nem marad el a nagyokétól. A decemberi hidegben érdemes megkóstolni egy magyar különlegességet, az Unicumot, ami amellett, hogy kis mennyiségben orvosság, rendesen át is melegíti az áthűlt végtagokat. Ez 40 féle gyógynövényt tartalmaz, ízben pedig a Jagermeisterhez áll közel, tehát egy kóstolót mindenképp megér.

Végül egy korábban is említett program lehetőség részleteivel készültünk. A Duna mindenkor gyönyörű és elvarázsolja a turistákat. Éppen ezért ősszel vagy akár télen is kihagyhatatlan, hogy a folyón ringatózva is megcsodáljuk Budapest látványosságait egy hajós városnézés keretében, legyen akár nappal vagy este. Bár este a naplemente látványa még csodálatosabb lehet, nagyobb hatást gyakorolhat ránk. Éppen ezért gyakori jelenség a sétahajózás közben, a naplementével a háttérben történő leánykérés is. Felejthetetlen élmény az biztos és jó eséllyel indul a bűvös „Igen”-ért. Amennyiben külföldről látogatnak meg minket rokonaink vagy barátaink, szintén ajánlhatjuk nekik ezt a programot, hiszen kedvező áron hajózhatnak, ami a legtöbbek szemében kiváló lehetőségnek számít.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom