Lovagok és kardok a belváros szívében

Lovagi hosszúkardvívó versenyt és harcművészeti találkozót tekinthetnek meg azok, akik augusztus 10-12 között ellátogatnak a Baltazár Dezső térre.

A Magyar Hosszúkardvívó Sportszövetség másodjára rendezi meg a KÉTSZARV Középkori Harcművészeti Találkozót és Lovagi Hosszúkardvívó Versenyt. A történelmi hagyományokra épülő küzdősport bemutatója – látványos elemeinek köszönhetően – az egész család számára izgalmas időtöltést biztosít.

A hosszúkardvívás egy több mint hatszáz éves hagyományokra épülő európai harcművészet és küzdősport. Megjelenésétől kezdve a hosszúkard a lovagság szimbolikus fegyvere, mely idővel elterjedt önvédelmi és párbajeszközzé vált. Később, a 15. század fordulójától kezdve, egészen az 1790-es évekig a szabad városi polgárság körében közkedvelt ’sport’ lett a hosszúkardvívás. A vívók eleinte szabad társaságokba, később vívócéhekbe tömörültek, és rendszeres, nyilvános, egy napos ún. vívóiskolák keretén belül tornákat rendeztek. Az ilyen tornák számát a legóvatosabb becslések is több százra teszik Európa-szerte.

A program részleteiről itt olvashatunk.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom