ünnepi találkozó

Ebből az alkalomból november 30-án (szombaton) 18 órától ünnepi találkozót szerveznek a DMK Csapókerti Közösségi Házában (Süveg u. 3.). Program: projektoros vetítés, köszöntők, vacsora, bál.

 

A Nefelejcs Természetjáró Szakosztály debreceni csoportja 1952-ben alakult. A csoport foglalkozásait a 90-es évekig a Szalag- és Zsinórgyárban tartotta. 1994-től a Csapókerti Közösségi Házban találtak otthonra.

Létszámuk 100 fő körül „mozog”, főleg nyugdíjasok alkotják, vezetőjük Sass Lászlóné.

Elsősorban kirándulásokat, túrákat szerveznek az ország különböző pontjaira, több alkalommal a határon túlra is. Az őszi-téli időszakban foglalkozásaikat a DMK Csapókerti Közösségi Házában szervezik, előadásokat, úti beszámolókat tartanak. A tagok nagyon sok önkéntes munkát végeznek Debrecenben és a környék erdeiben.

A szemétszedés, erdőtakarítás, faültetés, a turista útvonalak karbantartása, útjelzések festése rendszeres tevékenységeik közé tartozik. Egyik legnagyobb akciójuk az alakulás 50. évfordulóján szervezett 50 darab fa ültetése Bánkon. Rendszeresen bekapcsolódnak a Csapókerti Baráti Kör Közhasznú Egyesület által szervezett takarításba a Liget téren, a csapókerti szemétszedésbe, a faültetésekbe.  Részt vesznek a közösségi ház nagyrendezvényein.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom