8. lett az OB I-es szezonban a DVSE

Szoros mérkőzésen 12-13-as vereséget szenvedett hazai medencében a Racionet Honvéd együttesétől a Debrecen férfi vízilabda csapata, és ezzel a nyolcadik pozícióban zárta a szezont.

Fontos mérkőzést játszott a debreceni alakulat, hiszen eldőlt, hogy folytathatja-e a küzdelmet a hetedik helyért. A győzelem sajnos nem jött össze, a DVSE vereséggel zárta a szezon utolsó hazai mérkőzését. Az összecsapás előtt a klub vezetősége megköszönte a munkát a szezon végén távozó vezetőedzőnek Komlósi Péternek, és a csapat másodedzőjének, Fehér Lászlónak.

A meccset a vendégek kezdték jobban, akik az első perc után megszerezték a vezetést a Debreceni Sportuszodában. Nem sokkal később Lukas Durik egalizált. A Honvéd ezután újra előnybe került, amire a remek napot kifogó Boros Tamás válaszolt (2-2). Az utolsó percekben Vad Lajos legénysége két gólra elhúzott, majd negyven másodperccel az első negyed vége előtt Kállay Márk is beköszönt, ezzel egygólos vendég előnnyel várták a folytatást a csapatok.

A második nyolc perc elején a fővárosi alakulat újra két gólra növelte előnyét. Ebben a játékrészben Stefan Vidovic kétszer is betalált, de ez mindkét esetben csak arra volt elég, hogy a DVSE egy találatra zárkózzon a vendégekhez. A negyed felénél aztán újra egyenlített a hazai gárda Fekete Gergő akciógóljával. A nagyszünet előtt néhány pillanattal pedig át is vette a vezetést Komlósi Péter csapata, miután Szőke Szabolcs lövését Decker Attila, a vendégek kapusa nem tudta hárítani. A második negyed krónikájához az is hozzátartozik, hogy fél perccel a félidő vége előtt Lévai Márton büntetőt védett.

Nem sokáig örülhetett a vezetésnek a hazai publikum, hiszen a harmadik etap Honvéd találattal indult. A DVSE ezután mindent megtett a vezetés megszerzéséért, de a lövések vagy a blokkban, vagy a kapufán haltak el. Egészen addig, amíg Boros Tamás büntetőből végül bevette a vendégek kapuját, akiknek erre még sikerült válaszolni (8-8). Nem sokkal később Smitula Gergő eresztett meg egy életerős löketet, amit a Honvéd cerberusa nem tudott hárítani. A vendégek ezt követően magasabb sebességi fokozatba kapcsoltak, és két góllal újra náluk volt az előny. A negyed vége előtt ismét Boros Tamás talált be egy emberelőnyős szituáció után. A játékrész hátralévő részében visszavehette volna a vezetést a DVSE, de sem Vidovic, sem Kállay nem tudott betalálni, ezzel 10-10-es döntetlen állt az eredményjelzőn három negyed után.

Az utolsó felvonás első találatát ismételten Boros Tamás jegyezte, aki újabb büntetőt értékesített az összecsapáson. Az ötméteresre ötméteressel válaszolt a fővárosi alakulat, de Boros ismét betalált, ezzel megszerezte ötödik gólját a mérkőzésen. A negyed további részében azonban a Honvéd egy újabb büntetőből, majd egy szabaddobásból is bevette Lévai kapuját, amivel előbb kiegyenlítettek, végül pedig a győztes gólt is megszerezték.

A bajnoki tabella hetedik helyén tehát a Honvéd végzett, Komlósi Péter pedig egy nyolcadik hellyel búcsúzott Debrecentől.

Értékelések:

Férfi OB I Osztályú Országos Bajnokság, Rájátszás II. 7-8.helyért:

            DVSE – Racionet Honvéd  12-13 (3-4, 4-2, 3-4, 2-3)

Vezette: Berki András, Tordai Gábor

DVSE: Lévai Márton, Smitula Gergő (1), Kállay Márk (1), Lukas Durik (1), Stefan Vidovic (2), Fejős Róbert, Somlai Tamás, Macsi Patrik, Süveges Máté, Szőke Szabolcs (1), Dimitrije Obradovic, Boros Tamás (5), Fekete Gergő (1), Kaszanyi Roland

Edző: Komlósi Péter

Gól/emberelőny: 4/9, ill. 2/9

Gól/büntető: 2/2, ill. 2/3

Kipontozódott: -, ill. Simon Roland Zsolt, Simon Adrián

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom