A 10 legkedveltebb női sport

Step és dance Aerobik

Az aerobikórákon dinamikus zenére a megfelelő izmokat megdolgoztató lépésekből állóegyszerű koreográfiára mozognak. Előnye, hogy szakember felügyelete mellettvégzik a mozdulatokat, akinek gondja van arra, hogy minden izmot alaposanmegdolgoztasson. Nem igényel koncentrációt, az oktató mozdulatait csak le kellmásolni, ami lehetővé teszi, hogy megállás nélkül mozogjunk az óra végéig. Astep aerobik esetében egy alacsony step pad is fokozza az izmok munkáját.

Gyaloglás

A gyalogláselőnye, hogy bárki végezheti, mert kíméletes és mindenki magának határozza megaz iramot és azt is, hogy mikor kerítsen sort a mozgásra. Kevésbé terheli megaz ízületeket, mint a futás, de a gyalogláshoz is szükséges a kényelmesfutócipő. Aki nem próbálta, talán nem is hiszi, mennyire megizzaszt egygyaloglóedzés, főleg, ha emelkedő is van a terepünkön. Konditeremben, futógépenis végezhető, ebben az esetben az útvonalunk meredekségét mi határozhatjuk meg.

Futás

A futáshoz,kocogáshoz elengedhetetlen megfelelő futócipőt választani. Aki nagysúlyfelesleggel rendelkezik, ne kezdje futással a kilók leadását, mert ezzel amozgásformával túlterhelheti ízületeit. Sokan a monotónia miatt nem kedvelik akocogást, pedig igazán stresszűző sport, kitisztul és megnyugszik az elme. Egyzsebben könnyen elrejthető mp3 lejátszóval pedig kedvenc zenénket is magunkkalvihetjük. A zeneszámokat úgy válogassuk össze, hogy a futáshoz megfelelőütemmel rendelkezzenek, ez a teljesítményünket is javítja.

Kerékpározás/spinning

A városbansajnos sokszor kell megállni forgalmi okok miatt, ezért nincs hely igazán amegfelelő terhelés eléréséhez. Aki kerékpáron szeretné megmozgatni testét,legjobb, ha a város széle felé veszi az irányt, valamelyik kerékpárúton, ahol megállásnélkül lehet hajtani a pedált. Aki ragaszkodik a mozgás adta előnyökhözvásárolhat szobabiciklit, de aki igazán látványos eredményt szeretnetapasztalni, az a spinning órát próbálja ki. A spinning lényege, hogycsoportban, zenére, oktató vezényletével tekernek külön, erre a célrakialakított spinning kerékpáron, megfelelő testtartásban. Megterhelő, de igazánhatásos edzésforma.

Úszás

Az úszásmegmozgat minden izmot, nem terheli az ízületeket, jó hatással van a gerincre,de sokan unalmasnak tartják és nyűgként élik meg az edzés utáni hajmosást,hajszárítást, öltözködést. Aki nem rajong annyira e mozgásformáért, hogy hetikétszer hódoljon neki, legalább nyáron törekedjen arra, hogy strandoláskormegdolgoztassa testét a mélyvízben.

Jóga

Több változatais ismert, nyugaton először a hatha jóga vált népszerűvé. A jóga megmozgatja atest összes izmát, fejleszti az erőnlétet, hajlékonyabbá tesz, ellazítja,megnyugtatja az elmét. Bár lehet otthon, egyedül is végezni, a kezdőknekajánlatos felkeresni egy oktatót, hogy a gyakorlatok elvégzésének helyes módjáttanulják meg.

Pilates

A módszert anémet Joseph Pilates alapította a huszadik század elején. Ötvözi akeleti és nyugati mozgáskultúra elemeit, nagy hangsúlyt fektet a gerincstabilizáló izmainak erősítésére és a speciális légzéstechnikára. A pilatescélja a test és lélek egységének megteremtése.

Capoeira

Valójában egyharcművészeti játék, melyet 16. századi brazil rabszolgák találták ki. Zenérevégzett táncos lépések, rúgások, ugrások jellemzik. Csoportos mozgásforma, nagyszerepet kap a közös taps és éneklés.

Hastánc

Igazán nőiesmozgásforma, fizikai és szellemi ellazulást eredményez a keleti dallamokravégzett tánc. Nevével ellentétben egyáltalán nem csak a has mozog, az összesizom dogozik, ezért a törzs izmai mellett a karok, lábak, de még a nyakizmok ésaz intim izmok is megerősödnek. A táncoz szükséges, ne nem elengedhetetlen ahangsúlyos lépésekre megcsörrenő, kerek fémlemezkékkel díszített lapszoknya ésa fátyol.

Rúdtánc/Sztriptíz

Nagyon divatosmozgásforma mindkettő. Bár a rúdtáncnak, mint sportnak nem sok köze van asztriptízhez, de a hölgyek, ha elkezdik űzni, általában nem hagyják ki aszámításból, hogy ezzel a hobbival kedvesüknek is szerezhetnek feledhetetlenperceket. Míg a sztriptízhez nem szükséges felszerelés, a rúdtáncot otthonlehetetlen megoldani erre a célra készült rúd nélkül, amely beszerzéséhezbizony ki kell nyitni a pénztárcát. 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom