Select Page

  • Debrecen időjárása
    napos
    30°C
     

A Debrecen ellenében a fehérváriak jutottak tovább a Ligakupában

A Debrecen ellenében a fehérváriak jutottak tovább a Ligakupában

Tegnap este a Videotont fogadta a DVSC-TEVA a Ligakupa negyeddöntőjének visszavágóján. Az első találkozón 1:0-s vereséget szenvedett a debreceni csapat Székesfehérváron.

Mindkét együttesnek fontos lett volna a továbbjutás, ezért nem gyenge kezdő tizeneggyel léptek pályára:

DVSC
: Verpecz – Nagy Z., Máté, Mészáros, Korhut (Ferenczi 81.) – Sl. Bouadla (Se. Bouadla 58.), Spitzmüller, Czvitkovics (Dombi 72.) – Sidibe – Szécsi M., Pölöskey

Videoton: Bozsovics – Szolnoki, Vinicius (64.), Juhász, Stopira – U. Nikolics, Tóth B. (Nikolics 60.) – Oliveira (Alvarez 36.), Gomes, Gyurcsó (Zsótér 92.) – Torghelle 

 
Ezen az összecsapáson a játékvezető, a két asszisztens és a tartalék játékvezető mellett két gólbíró is közreműködött, ugyanis  a Magyar Labdarúgó Szövetség döntése értelmében a 2013/2014-es szezon minden mérkőzésén hat játékvezető ténykedik majd, és ezen a meccsen tesztelték először az új modellt.
 
Nagy Loki-helyzettel kezdődött a találkozó, Slimane Bouadla azonban közel a kapuhoz rosszul találta el a labdát, majd Szécsi lőtt a balösszekötő helyéről, egy percre rá Sidibe orra elől szedte fel Bozsovics a labdát az utolsó pillanatban. A Loki nagyon bekezdett, ugyanis szerette volna hamar ledolgozni egygólos hátrányát. Idővel kicsit csökkent a lendület, de továbbra is fölényben futballoztak a hazaiak. A vendégek részéről egy távoli lövést lehetett csupán feljegyezni a mérkőzés első negyedórájában. Aztán a 19. percben hirtelen három közeli lövés zúdult a DVSC kapujára, az elsőt Verpecz István védte, majd Sidibe blokkolt a gólvonalról, végül a harmadik próbálkozásnál a lécen csattant a labda. Ezután ismét a Loki pillanatai következtek: Sidibe és Pölöskey is nagy helyzetet hagyott ki. A félidő hátralévő részében többnyire a Videoton térfelén folyt a játék, gól azonban nem esett.
A szünet után ott folytatták a csapatok, ahol abbahagyták: a piros-fehérek támadtak és helyzeteket dolgoztak ki, úgy tűnt, mintha a Videoton már csak az eredmény megtartására törekedett volna, védekezésre rendezkedett be, és folyamatosan húzta az időt. Időnként egy-két kontrát indítottak a fehérváriak, ezekben többnyire megvolt a veszély, de még így is inkább a Debrecen dominált. Akadt még néhány lehetősége a Lokinak, de gól már nem született egyik oldalon sem, így a Videoton jutott a legjobb négy közé 1:0-s összesítéssel.

A mérkőzést követően a hazaiak szakvezetője, Kondás Elemér nyilatkozott a klub hivatalos honlapjának:

Élvezetes, jó mérkőzést láthatott a közönség, mindkét oldalon akadtak helyzetek, csak a gól hiányzott – kezdte a Loki vezetőedzője. – Úgy érzem, ha sikerült volna betalálni – és erre meg is voltak a lehetőségeink -, akkor bármi lehetett volna. Egy kicsit jobban kellett volna koncentrálnunk a befejezéseknél. Sok mindent meg tudtunk valósítani, amit elterveztünk, jól megjátszottuk a csatárainkat, jól befutottuk az üres területeket, csak pontosabbnak kellett volna lennünk.”

forrás: dvsc.hu 

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook