Select Page

  • Debrecen időjárása
    napos
    29°C
     

Az Ausztrál Nagydíjon is közbeszólt az időjárás

Az Ausztrál Nagydíjon is közbeszólt az időjárás

Zuhogó esőben, fél órás csúszással vette kezdetét az idei F1-es szezon első időmérőedzése az ausztráliai Albert Parkban, ahol így az esőben köztudottan jól versenyző címvédő, Sebastian Vettel győzelmére volt a legnagyobb esély, főként hogy a háromszoros világbajnok az első két szabadedzésen is az élen végzett. A téli tesztek és az edzések alapján azonban esélyesnek látszott a két Ferrari is, míg a McLarenek egyelőre gyengélkedni látszottak.

A valós erőviszonyokra azonban mégsem derülhetett fény, mivel a kvalifikáció első szakaszát követően az időjárási körülményekre való tekintettel a versenybíróság megszakította az időmérőedzést. Az eső viszont továbbra sem látszott csendesedni, ráadásul az ausztrálisi késő délután lassan sötétségbe fordult, így kénytelenek voltak lefújni az edzést, amely így másnap reggel, magyar idő szerint hajnali egykor folytatódik.

A lezajlott első etapban egyébként Maldonado, Gutierrez, Bianchi, Chilton, Van der Garde és Pic búcsúzott, a Caterham franciája a 107%-ot sem tudta elérni, így a szabályok értelmében nem versenyezhetne holnap, de a körülményekre való tekintettel valószínűleg megkapja az engedélyt. Az idei öt újonc közül egyedül a Saubernél versenyző finn Valteri Bottas jutott tovább, a kiesők között pedig a tavaly győzelmet is szerző venezuelai Pastor Maldonado neve jelenthet meglepetést.

A kaotikusra sikerült Q1-ben többen is összetörték autójukat, ám szerencsére senki sem szenvedett komolyabb sérülést, és a versenygépek is helyrehozhatóak holnapra. A két Caterham mellett elvesztett egy darabot autójából például Felipe Massa is, aki ennek ellenére tovább jutott a Q2-be, ahogyan a csapatutasítást felülíró Lewis Hamilton is. Csapattársa, Nico Rosberg a legjobb időt érte el a Q1-ben, Vettel a 7. helyen végzett.

Folytatás ma 01.00-kor, futam holnap 07.00-kor!

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook