Select Page

  • Debrecen időjárása
    napos
    29°C
     

Békessy Béla Vívó Klub versenyzőinek programjai

Békessy Béla Vívó Klub versenyzőinek programjai

Ismét mozgalmas, versenyekkel teli hétvége előtt állnak klubunk vívói. Mihály Kata október 20-22-én, a Tallinban megrendezésre kerülő felnőtt Világkupán lép pástra, míg a kadet férfi párbajtőr Európa kör budapesti fordulóján, két ifjú reménységünk, Kormos Levente és Balogh Szabolcs indul.

Mihály Kata:

A hétvégén lesz a szezon első világkupája Észtországban. Nagyon erős mezőny nevezett.  Jelenleg a felkészülés elején tartok. Az előző szezon a szokásosnál sokkal hosszabbra nyúlt, ezért az idei felkészülést később tudtam elkezdeni. Még nem érzem azt, hogy minden a helyén van. Ezen a héten már egyre koncentráltabban kellett vívnom.  Nyilván más itthon vívnom ismert ellenfelekkel, a saját közegemben, és más, amikor tétre megy az asszó komoly ellenfelekkel. Azt próbáljuk az edzéseken elérni, hogy fejben egyre tovább ott legyek. Úgy érzem, hogy koncentráltságra és türelemre lesz leginkább szükségema versenyen. Nagyon sokszor már csak az számít, hogy ki bírja tovább cérnával, ki az, aki jókor lép egy jó taktikát. Fizikailag még nem vagyok toppon, ezért ezen a versenyen az fog dönteni, hogy mennyire tudok laza maradni.

Célom az, hogy 6:0-s selejtezőkört vívjak, hogy ki legyek emelve a 64-es főtáblára. Ha ez nem sikerül, akkor sem fogok kétségbe esni, de abban az esetben vívnom kell egy-két tanulságos asszót a főtábláért. A tavalyi évhez képest előrelépés lenne, ha sikerülne a 16-ban végezni, de meglátjuk milyen lesz a mezőny.Titkolt vágyam a dobogó elérése, ami nem lehetetlen. Nyilván kell hozzá egy jó ág, amin végig kell tudni menni. Azt hallottam, hogy most egy két régebbi, tapasztaltabb vívó, köztük az olimpiai bajnok Popescu is visszatér.

Kormos Levente:

A lehető legjobbat szeretném kihozni magamból. A hétvégén számomra az a lényeg, hogy látszódjon a vívásomon a fejlődés, hogy amit edzésen gyakorolunk, azt be tudjam építeni versenyhelyzetben. Nagyon boldog lennék, ha a 16-ban benne lennék. Ez a reális cél, ami meg lehet, de a fő cél a dobogó legfelső foka.

Balogh Szabolcs:

Sok új tapasztalatra számtok. Ez is a cél, versenyhelyzetben tapasztalatokat szerezni. Természetesen a legjobbat szeretném kihozni magamból. Ha nagyon megerőltetem magam, akkor képes vagyok a 32-be, de akár a 16-ba bejutni. Természetesen addig vívok, amíg tudok, nincsen konkrét helyezés, amit el akarok érni. A hazai ellenfeleket ismerem, az itthoni mezőnyben kevés ember van, akitől tartanék, aki ellen ne mernék vívni, de erre a versenyre nemzetközi mezőny érkezik. Itt egy kicsit óvatosabban fogok vívni, de bármi lehet belőle.

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook