Belgrádban indult az új szezon

Remekül kezdték meg klubunk vívói a 2018/19-es versenyszezont.

A párbajtőrözőknek a belgrádi szatellit-verseny jelentette az évad első megmérettetését. A Békessy Béla Vívó Klubból három férfi és három női vívó vett részt a hétvégi viadalon. Serra Solt az ötödik, Serra Bendegúz a tizenharmadik, míg Kormos Levente a harmincegyedik helyen zárt a hatvanhárom indulót felvonultató mezőnyben. A hölgyeknél Mihály Kata ötödik lett, Kálmán Gyöngyvér a tizenegyedik pozíciót szerezte meg, Fedor Tamara pedig a huszonkettediket. Vagyis az idény első hivatalos, a FIE versenynaptárában szereplő, világranglista-pontokért zajló versenyen Mihály Kata, valamint Serra Solt végzett előkelő helyen, így Kata jelenleg a 154., Solt pedig a 351. a világranglistán.

Előrébb, mint tavaly

– Azt mondhatom, egész jól sikerült a belgrádi verseny, látszik, hogy kiváló szakmai munka zajlik a klubunkban. Előrébb tartunk, mint tavaly ilyenkor, Kata esetében ez konkrétan is megmutatkozik, hiszen ő egy éve is részt vett ezen a megmérettetésen, és most sokkal jobban szerepelt, mint akkor. Solt és Kata is az első nyolcban zárt, amiért értékes pontokat kaptak. A még csak 17 éves Levente esetében az volt a cél, hogy a csoportjából továbbjusson, ezt teljesítette. Gyöngyvér is szépen vívott, fiatal kora ellenére ismét ügyesen szerepelt. Két hét múlva Pozsonyban lesz egy újabb szatellit-verseny, remélem, akkor már még jobban összeáll mindenki vívása – értékelt a Békessy szakmai igazgatója, Serra Bendegúz, aki maga is pástra lépett, és csoportjában csak a felnőtt világbajnoki bronzérmestől kapott ki.

Klubunk vívóinak eredményei

Férfi párbajtőr szatellit verseny, 63 induló: 5. Serra Solt, 13. Serra Bendegúz, 31. Kormos Levente

Női párbajtőr szatellit verseny, 40 induló: 5. Mihály Kata, 11. Kálmán Gyöngyvér, 22. Fedor Tamara

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

A weboldalon a minőségi felhasználói élmény érdekében sütiket használunk. Ismerje meg tájékoztatónkat arról, hogy milyen sütiket használunk, vagy a beállítások résznél ki lehet kapcsolni a használatukat. Elfogad Elolvasom