Select Page

  • Debrecen időjárása
    napos
    29°C
     

Egy pont Diósgyőrből

Egy pont Diósgyőrből

Az OTP Bank Liga 18. fordulójának záró mérkőzése egy igazi keleti rangadó volt, hiszen az éllovas DVSC-TEVA a negyedik Diósgyőr otthonába látogatott. A szurkolók részéről mindkét oldalon nagy volt az érdeklődés a találkozó iránt, a hazai lelátók szinte megteltek, és a vendégszektorban is mintegy félezren lehettek. A kezdő sípszó előtt a fiatalon elhunyt diósgyőri kapusra, Rakaczki Bencére emlékeztek.

Támadólag lépett fel mindkét csapat, nyoma sem volt az óvatosságnak. A 13. percben Rene Mihelic szenzációs szabadrúgását Rajics hatalmas bravúrral védte. A 15. percben azonban a hazaiak kapusa már tehetetlen volt, amikor egy gyors debreceni akció végén Kulcsár Tamás jobb oldalról a középen érkező Dalibor Volashoz passzolt, aki 12 méterről lőtt a kapuba. Hamar jött a válasz: egy hatalmas bedobás után Futács kotorta hálóba a labdát. Ezután Mihelic újabb jól elvégzett szabadrúgását ismét hárította Rajics. Elképesztő volt az iram, mindkét csapat hatalmast küzdött. A 26. Szakály Péter jobb oldali beadása után Dalibor Volas két védő között felugorva fejelt kapura, alig ment mellé, majd Kulcsár került nagy helyzetbe, de nem tudta Rajics mellett elrúgni a labdát. A nagy küzdelemben a két oldalon nem volt ritka az egy-egy keményebb belépő. A félidő végén Abdouraman sokadik szabálytalansága után megkapta második sárga lapját.

Emberelőnyben kezdhettük tehát a második félidőt, és nagy mezőnyfölényben is futballoztunk. Teljesen visszaálltak a hazaiak, akik csak ritkán kerültek a kapunk közelébe. A játék teljesen áttevődött a DVTK tizenhatosának közelébe, a borsodiak a védekezésre rendezkedtek be, emiatt nehezen tudtunk helyzetet kialakítani. Még egy utolsó nagy rohamra indultunk, a Diósgyőr igen nehéz perceket élt a hajrában, mert állandó veszélyben volt a kapuja, de végül kihúzta a meccs végéig, így egy ponttal térünk haza.

OTP Bank Liga 18. forduló
Diósgyőr – DVSC-TEVA 1-1 (1-1) 

Diósgyőr, 8500 néző. Vezette: Vad II (Erős, Varga G.)
DVTK: Rajics – Eperjesi, Vadász, Kádár, Gohér – Abdouraman, Kosztics (Nikházi 92.), Elek – Bacsa (Gosztonyi 72.), Futács, Grumics (Marjinovics 57.)
DVSC: Novakovics – Lázár, Máté, Mészáros, Korhut – Mihelic, Zsidai (Bódi 76.), Ludánszki, Szakály – Kulcsár, Volas (Sidibe 68.)
Gól: 0-1 Volas (15.), 1-1 Futács (17.)
Sárga lap: Abdouraman (12.), Kulcsár (38.), Lázár (39.), Vadász (83.), Rajics (88.)
Kiállítva: Abdouraman (45.)

 

forrás: dvsc.hu

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook