Válassza az Oldal lehetőséget

  • Debrecen időjárása
    Felhős
    25°C
     

Érmeket, tapasztalatokat szereztek a debreceni pitbullok a grappling-versenyen

Érmeket, tapasztalatokat szereztek a debreceni pitbullok a grappling-versenyen

Soltész László vezetőedző értékelését adjuk közre:

– Kiss Tamás és Kelemen Imre amatör MMA-ban bunyóztak, az elején érzödött rajtuk a versenystressz, ami rontotta teljesítményüket. Edzésen sokkal többet képesek magukból kihozni, de így is helytálltak, bár pontozással kikaptak, de a pontozás sem szigorú pontozás volt, csak körülbelüli eredményhirdetés a vezetőbíró által. Földön mindeketten ügyesebben dolgoztak, mint állásból, de természetesen még itt is van mit javulniuk. Úgy vélem, a verseny jó kis erőfelmérő volt számukra.

– Szigetváry Bence, Török Krisztián és Vincze Ferenc fiatal korosztályban indultak grapplingban. Az akarat és a fejlödés látszott a teljesítményükön, persze, voltak hibáik, ezeket a rutinos versenyzök ki is használtak, de szépen helytálltak a srácok, sőt, még érmet is tudtak hozni.

Rácz Irén az eljén tudott graplingozni egyet versenyen kívül, ezt a meccsét ügyesen, pontozással hozta, de a súlyában az eredeti elenfele visszamondta a mérkőzést, így Incinek csak csata jutott.

– Végh Sándor, Nyíri Bence és én az opennel kezdtünk, majd a másik tatamin a súlycsoportokat is elindították, így párhuzamosan, hol itt, hol ott mentek a küzdelmek, nem volt idő az unatkozásra, az bizos! Bence, Sanyi és én is szépen hoztuk a meccseket openben és a súlyunkban egyaránt. Bence egész héten betegséggel küszködött, kérdéses volt az indulása is, de szombat reggelre jobban érezte magát, így elindult. Ügyesen dolgozott, komoly háttérrel rendelkező jitsusokat is tudott kopogtatni, de végül kijött rajta a betegség, és visszalépett. Sanyi is szépen menetelt mindkét kategóriában, de az egyik ellenfelével összefejelt és felnyílt a bőr a fején, az orvos pedig nem engedte tovább versenyzni. Ez nagyon sajnálatos, mivel már a célegyenesbe volt, véleményem szerint, tudta volna hozni a 75kg aranyát és aboszolútban is a bronzot. Én a 85kilót megnyertem, aboszolútban pedig bronzérmes lettem, ott becsúszott egy vereség. Vgül kaptam egy különdíjat is, mint a „legeredményesebb férfi versenyző”. Bár volt tőlem eredményesebb (pld. aki a saját súcsoportját és az opent kategóriát nyerte, Szűcs Kristóf), végül mégis nekem adták, mivel ő már többször megkapta ezt az elismerést.

– 105kg-ban Kiss Sándor az első mérkőzését pontozással elvesztette, kicsit nehezen melegszik be, az első mérkőzései döcögősen mennek, majd belelendül, és remek formát mutat a továbbiakban. Így volt ez szombaton is, a többi mérkőzését könnyedén hozta, így bronzérmesként zárt.

– Lovas Ferenc plusz 105kilóban küzdött, ahol szegedi riválisával nagyot meccselt, végül a döntöben pontozással kikapott, így ezüstérmesként zárta a viadalt.

 

forrás: www.hungarianpitbullfighters.hu

LEGOLVASOTTABB A HÉTEN

Facebook